Een volle zaal in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ genoot afgelopen zaterdag van het concert van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Swingende, herkenbare dansnummers, modern en wat klassieker, passeerden de revue. Er was niet alleen veel moois te beluisteren, ook de aankleding van de zaal en de belichting werkte sfeerverhogend. Een lust voor het oog was ook het Slowaakse danspaar Brano & Lenka dat bij verschillende nummers danste.

Rotterdam aan Zee trekt volle zaal met ‘Let’s Dance!’ door Jolanda Schaap

De avond werd, traditiegetrouw, geopend door het Jeugdorkest onder leiding van dirigent Martin Aalbregt. Zij trapten af met ‘Mamma Mia’, een medley van bekende ABBA-hits. Na een stuk filmmuziek uit Tolkien’s ‘Lord of the Rings’ klonk het jazz nummer ‘Jump, Jive ’n Wail’, bekend van Louis Prima. Vervolgens klonken bekende Ierse klanken van ‘Lord of the Dance’, bekend van Michael Flatley’s ‘Riverdance’. Het optreden werd afgesloten met Pharrell Williams’ ‘Happy’. Herkenbare vlotte nummers, enthousiast gebracht door deze, meest startende, muzikanten.


Voordat de Show & Marching Band van zich liet horen dansten danspaar Brano & Lenka een vrije dans in Chacha- en Voguestijl op het toepasselijke nummer ‘Let’s Dance’ van David Bowie. De entree van de Show & Marching Band is altijd bijzonder: marcherend op een stevige tromslag. Een swingende Daft Punkmedley vormde hun eerste geluid. Met achtereenvolgens ‘Blame it on the Boogie’ van The Jacksons en ‘All Night Long’ van Lionel Richie, en passende  discoverlichting, kwam ‘de swing’ er bij het publiek al aardig in. En toen na ‘The Safety Dance’ van Man Without Hats het bekende ‘Disco Inferno’ van The Trammps klonk waagden zich zelfs enkelen op de dansvloer! Een mooi besluit van de 1e helft van de avond. In de pauze werden reacties uitgewisseld onder het genot van een drankje en het openen van lootjes van de Tombola.
In een donkere zaal klonken vervolgens de klanken van ‘Danse Macabre’ door de Concert Band onder leiding van hun dirigent. Het Slowaakse danspaar zorgde met hun dans voor extra mysterie bij dit stuk, wat velen kennen als muziek bij het Spookslot van 
De Efteling. Bij het volgende stuk ‘Sing, Sing, Sing’, waande het publiek zich in een club met Big Band. Dat de dansers in Slowakije verschillende malen kampioen zijn op Latin- & Ballroom werd hier zeker duidelijk. Zij zwierden samen over de dansvloer.
Bijzonder was ook de improvisatiesolo door dirigent Peter Habraken op klarinet en slagwerker Sjoerd Schaap op drumstel. Beide genoten zichtbaar. Het publiek genoot in stilte en beloonde het duo met een groot applaus. 

Werden de nummers bij Jeugdorkest en Show & Marching Band steeds aangekondigd, na de pauze werden de nummers verbonden door korte muziekfragmenten met beat. Ook de Concert  Band had een swingend programma. Na een stuk met bekende ‘Jackson hits’ klonk het ‘Hava Naquila’ in een ‘happy hardcore-versie’. Het ‘Paradise by the Dashboard Light’ werd stiekem door velen in het publiek meegezongen. Bij ‘El Cumbanchero’ verschenen wat sombrero’s in het orkest en danste de danseres op het salsa-ritme. Met ‘YMCA’, bekend van The Village People sloot de Concert Band hun optreden af.

Nadat dirigenten, dansers en alle andere ‘hulptroepen’ die betrokken waren bij de voorbereidingen en uitvoering van dit concert waren bedankt, kwamen alle muzikanten van de vereniging samen om af te sluiten met ‘Uptown Funk’. Een prachtige finale van een swingende avond op niveau waarmee de vereniging nog wat meer mensen op de dansvloer kreeg.
Dit concert gemist? Jammer! Maar, op 30 november weer een nieuwe kans!
Voor mooie foto’s (hoge resolutie): https://flic.kr/s/aHsmCGuK9W