Zaterdagmiddag 22 april vindt de jaarlijkse seizoensopening plaats van Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen, in de volksmond beter bekend als K&G. Deze activiteit vindt plaats op de Beesten- markt. De vereniging heeft daarmee gekozen voor een andere, en ruimere locatie.

Al vele jaren presenteert de vereniging zich bij de start van het nieuwe seizoen aan het publiek. De binnen- plaats rond monument De Burcht was een aantal jaren de plaats van handeling. De publieke belangstelling voor deze activiteit is de laatste jaren echter dusdanig toegenomen dat er voor alle onderdelen van de vereniging te weinig ruimte was om zich op een waardige wijze te presenteren. In overleg met de gemeente is daarom gekozen voor het evenementenplein aan de Beestenmarkt. Tijdens de muziekmiddag, die start om 14.00 uur, wordt het spits afgebeten door podiumorkest K&G 3, gevolgd door een optreden van het Kidskorps (leerlingenorkest) en een optreden van Jong K&G. Rond 15.00 uur vervolgt de Show- and Marchingband. Het programma wordt afgesloten met een tweede optreden van K&G 3. Alle orkesten brengen een mix van zowel bestaand als nieuw repertoire.

Nieuwe CD

Tijdens de seizoensopening worden ook twee nieuwe Cd’s van de Show- and Marchingband gepresenteerd. Op een mini CD staat de muziek van de mars- en showwedstrijden van het Wereld Muziekconcours (WMC) 2022. De tweede CD bevat naast marsmuziek ook koraal- en concertwerken. De eerste CD wordt overhandigd aan Aad van Biemen die dit jaar 75 jaar lid is van K&G. Beide Cd’s zijn verkrijgbaar bij de promotiestand op de Beestenmarkt en via de website van de vereniging.