Zaterdag 9 september stond Stiens in het teken van diverse feestelijkheden. Een braderie, de Takostu open-dag en de huldiging op het gemeentehuis van de gemeente Leeuwarderadeel. Door de schitterende prestatie tijdens het Wereld Muziek Concours ontving Burgemeester Joop Boertjens en wethouders de leden en instructie van Showband Takostu op het gemeentehuis en hield op het plein een toespraak voor de band, supporters en het toegestroomde publiek. Na de toespraak werd een oorkonde uitgereikt aan Takostu voorzitter Almar Dam. In het gemeentehuis ontvingen de leden en instructie een speciaal vervaardigde medaille met het wapen van de gemeente. Een bijzonder aandenken, niet alleen aan een schitterende prestatie maar ook omdat in 2018 Stiens en omliggende dorpen door her-indeling onder Leeuwarden gaat vallen. Op het plein liet Takostu nog enkele delen van hun succesvolle marsparade zien.

De rest van de dag stond in het teken van de Takostu open-dag. Tientallen kinderen wisten het Takostu gebouw te vinden. Er werden lesjes op diverse instrumenten gegeven en liet de jeugdband zien wat je allemaal kunt doen bij Takostu. Een geslaagde open-dag.

In de avond was het feest. Een barbecue was voorbereid, er was muziek en vooral veel gezelligheid. Muzikanten, supporters, bestuur en instructie haalden weer even het WMC terug, het zijn mooie herinneringen op een geweldig seizoen waar nu het slotstuk aan toegevoegd gaat worden. Dat begon de volgende dag al, Bloemencorso in Lichtenvoorde. Diverse optredens staan nog op het programma. Taptoe Hardenberg (16/9), Gondelvaart op wielen in Drogeham (22+23/9), Bloemencorso in Winkel (24/9) en deelname aan Proud on Stage in Leeuwarden (14/10).

 

(Foto’s: Eddy Koopal)