Home Showkorpsen Showband ViJoS weer naar WMC: Generatiekloof, motivatie en strijdlust

Showband ViJoS weer naar WMC: Generatiekloof, motivatie en strijdlust

1127
0

Op zaterdag 15 juli doet de Showband van Drum- en Showband ViJoS voor het eerst sinds twaalf jaar weer mee aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Met hun show Generations vertegenwoordigt de Showband Noord-Holland in één van de vier weekenden bestaande uit mars-, marsparade- en showwedstrijden.

Motivatie en spanning
De Showband doet tijdens het tweede weekend van het concours mee aan de showwedstrijden in de First Division. Deze comeback van de Showband op het WMC zorgt ervoor dat vele leden weer extra gemotiveerd zijn. De Showband gaat dan ook voor niets minder dat de winst!

Oude tijden zullen herbeleefd worden, maar ook voor de vele nieuwe en jonge leden van de Showband is het WMC een moment waar ze al maanden naar toeleven. De spanning zit er dan ook al goed in. Dat de Showband de enige deelnemer is vanuit de provincie Noord-Holland, wakkert de strijdlust nog eens extra aan.

Generatiekloof
Deze strijdlust zal de Showband op het WMC dan ook zeker laten zien en horen door middel van de show Generations. De Showband van ViJoS bestaat uit leden tussen de 15 en 60 jaar oud en dat houdt in dat er veel generatieverschillen binnen de band zijn, ook op muzikaal gebied. Er is daarom gekozen voor een show waarin muzikaal gezien voor ieder wat wils zit.

Nummers als Pirates of the Carribean en Blues Brothers passeren de revue, maar ook een heuse DJ zal het stadionveld van Roda JC niet weren. De DJ neemt het over van de band met het nummer Hey Brother en daarmee zal de Showband-DJ laten zien dat ook hippe nummers in de huidige korpsmuziek thuishoren. Daarnaast zorgt hij er gegarandeerd voor dat de bezoekers van het WMC even van hun stoelen zullen afkomen.

Echter is niet iedereen binnen de band het daarmee eens en deze generatiekloof zal visueel gezien dan ook worden uitgevochten door middel van een echte battle tussen de leden. Uiteraard benadrukt de Showband uiteindelijk dat verschillen binnen de generaties altijd goed kunnen komen en laten de leden zien dat deze juist de charme van het verenigingsleven omlijsten.

15 juli
Op zaterdag 15 juli zal de Showband als een van de eersten op die dag hun show aan het publiek tonen. Om 11:24 uur betreden zij het veld van het stadion en tonen zij hun show Generations voor het publiek en de jury.

De vereniging Drum- en Showband ViJoS is een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. De Drumband is de jeugdband van ViJoS en bestaat uit leden tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding stromen de Drumbandleden door naar de Showband. Naast de regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende. Er zijn al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Daarnaast beleven beide bands veel plezier aan het geven van concerten in verschillende genres, denk hierbij aan musical- en filmmuziek, popmuziek en licht klassieke muziek.

Drum- en Showband ViJoS bestaat komend seizoen 60 jaar. Een mooi resultaat behalen op het WMC zal dan ook een goede start van het nieuwe seizoen zijn.

Meer informatie www.vijos.nl www.facebook.com/drumshowbandvijos

Fotografie: Frank Emmers, Cor van der Horst, Show- & Marchingband VIOS