Wil jij ons nieuwe muzikaal leider worden en graag deel uitmaken van het gezelligste Brabantse showkorps? Dan ben jij degene die wij zoeken, want Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk heeft een vacature voor

DIRIGENT

Showkorps Wilhelmina bestaat op dit moment uit een jeugdkorps, showkorps en orkest SW3. De huidige dirigent van het showkorps heeft besloten zijn dirigentschap na 7 jaar te beëindigen per eind februari 2021. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar een nieuwe dirigent.

Onder leiding van diverse dirigenten heeft het showkorps al vele goede resultaten behaald zoals Wereldkampioen Show in 2009. En ‘goud’ in 2005, 2009, 2013 en 2017 tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Op dit moment is het showkorps druk bezig met de nieuwe show ‘Club 27: an artist’s life’. De show gaat over artiesten die horen bij de club van 27 door hun losbandige levensstijl.

Het showkorps is een graag geziene gast tijdens taptoes, avondvierdaagsen en parades in zowel binnen- als buitenland. Ons showkorps telt op dit moment 35 enthousiaste leden die na een serieuze repetitie ook graag met elkaar een drankje aan de bar drinken.

Wij vragen iemand die:
– in het bezit is van directie HaFaBra of over een aantoonbaar gelijkwaardig niveau beschikt;
– affiniteit heeft met de mars- en showsector;
– enthousiast, actief en betrokken is;
– een verenigingsmens is;
– elke donderdag de repetitie kan leiden en tijdens concerten kan dirigeren;
– mee wil denken over nieuwe muziek en de te volgen muzikale koers;
– goed kan omgaan met niveauverschillen tussen muzikanten en iedereen op zijn/haar niveau kan stimuleren.

Wij bieden:
– een actieve vereniging met Brabantse gezelligheid;
– een afwisselend muzikaal en showtechnisch programma;
– diverse mars- en showmuziek op 1e divisie niveau;
– veel ruimte voor initiatief;
– een vergoeding.

Het showkorps repeteert elke donderdag van 20.10 – 22.10 uur in De Bolderik te Sleeuwijk. Mars- en showrepetities vinden normaliter plaats op dinsdag- of donderdagavond en incidenteel op zaterdagochtend. Doordat de repetitie op donderdagavond plaatsvindt, is beschikbaarheid op deze avond een belangrijke voorwaarde.

Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan voor 15 januari 2021 een motivatiebrief en CV naar: secretariaat@showkorps-wilhelmina.nl

Kijk voor meer informatie op onze: website , facebookpagina, instagram of op ons youtubekanaal.

Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een selectiegesprek, waarna er een ronde met proefdirecties zal volgen.

Showkorps Wilhelmina
Showkorps Wilhelmina is een show- en drumfanfare die in 1918 zijn oorsprong vindt. Er wordt opgetreden tijdens taptoes, streetparades, avondvierdaagsen en concoursen. Het korps telt circa 40 enthousiaste amateurmuzikanten. Bij de blazerssectie wordt trompet, bariton, trombone, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, bariton-saxofoon en sousafoon bespeeld. De slagwerksectie bestaat uit snare-drums, cymbals en een base.