Op vrijdagavond 21 juli wordt in de Doopsgezinde kerk in de Midstraat te Joure een slagwerkconcert gegeven door de Duitse slagwerker Tobias Messerschmidt. Een bijzonder concert om diverse redenen; in de week voorafgaand is Tobias bezig met cd-opnames bij Aliud Records in Joure. Tijdens die opnames maakt hij gebruik van zijn nieuwe marimba, geproduceerd door Vancore Percussion Instruments b.v. in Joure.
Het is eveneens bijzonder omdat Tobias ook een stuk speelt met het in april opgerichte Jouster slagwerkensemble ReUnited Percussion dat bestaat uit gevorderde amateurmuzikanten. 

Tobias Messerschmidt laat zich omschrijven als een hybride musicus; zijn passie voor klassieke muziek deelt hij vooral op marimba, vibrafoon en concertslagwerk en speelt hij bijv. in het Hessischen Staatstheater, maar zijn passie voor drummen deelt hij vooral door te spelen met zijn metalband Chamber of Malice.

Tijdens het concert in de Doopsgezinde kerk laat Tobias zich van zijn klassieke kant zien door een programma dat jong en oud zal aanspreken.

Het concert is gratis toegankelijk en wordt u aangeboden door Aliud Records en Vancore Percussion Instruments bv.  Aanvang: 20:00 uur..

Promovideo Marimba Concert | Tobias Messerschmidt | 21 Juli 2017