In het weekend van 15 en 16 juli zal Showband Sternse Slotlanders uit Franeker deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Showband Sternse Slotlanders uit Franeker neemt deel aan een tweetal wedstrijden, Marsparade (15 juli) en Showwedstrijden (16 juli). In meer dan drie jaar is projectmatig toegewerkt naar deelname aan het WMC 2017. Bedenken thema, schrijven muziek, bedenken shows en invulling color guard zijn allemaal stappen om tot een eindproduct te komen. Tijdens verschillende wedstrijden zijn de producten van Showband Sternse Slotlanders gejureerd en met de opbouwende beoordeling op onderdelen weer aangepast.

De Sternse Slotlanders brengen een tweetal producten tijdens het WMC. De Show heeft als naam “Full Dutch”. In het ongeveer 12 minuten durende showprogramma komen gouwe ouwe, maar ook hedendaagse nummers voorbij van Nederlandse artiesten. Het publiek wordt meegenomen in een mix van muziekstijlen: van Rock tot Dance tot Top-40 muziek. Met wereldwijd bekende Nederlandse artiesten als DJ Tiësto, Mr Probz, André Rieu, Within Temptation en de Golden Earring en nummers als “Hocus Pocus”, “I wanna see a rainbow high in the sky” en “Ding-a- dong”’ is het een feest van herkenning.

De Marsparade heeft als naam “Heroes in Diguise”. Met Heroes in Disguise neemt Showband Sternse Slotlanders het publiek mee op de levensreis van een held. Een bijdrage die iemand kan leveren aan een naaste, aan de maatschappij of aan de wereld. Een klein gebaar kan wonderen doen. In een ieder schuilt een held.

De afgelopen maanden is door Showband Sternse Slotlanders hard gewerkt om tijdens het WMC goed voor de dag te komen. Repetities op locaties in Franeker, maar ook op sportvelden in Tzum en Menaldum.

Op dinsdagavond 11 juli 2017 wordt vanaf 20:00 een Try-out georganiseerd op de Sportvelden Bloemketerp te Franeker. Tijdens deze Try-out zullen de programma’s van Show en Marsparade worden getoond door Showband Sternse Slotlanders.

Iedereen is van harte welkom tijdens deze Try-out.