Op 27 april kleurt Beek weer oranje. Hoogtepunt van Koningsdag in Beek is de 15e QueensParade op Sportlandgoed De Haamen. Dan treedt tijdens de jaarlijkse taptoe  Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden op. Maar ook op andere plaatsen in Beek wordt Koningsdag uitbundig gevierd met tal van (kinder)activiteiten.

Queensparade viert feest
De Beekse QueensParade bestaat dit jaar 15 jaar. De organisatie heeft daarom kosten noch moeite gespaard om het publiek dit jaar een spektakelstuk voor te schotelen. Maar liefst drie korpsen van de Leidse muziekvereniging Kunst en Genoegen treden op 27 april om 19.00 uur aan om op Sportlandgoed De Haamen een spetterend optreden te verzorgen.

Paradepaardje
Het paradepaardje van Kunst en Genoegen is hun Show & Marchingband. Dit toporkest treedt geregeld op in binnen- en buitenland en mocht onder meer tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima hun kunsten vertonen. Maar ook Jong Kunst en Genoegen (muzikanten tussen 9 en 16 jaar) en Kunst en Genoegen 3 geven de 27e april act de préséance. Dat betekent dat maar liefst 150 muzikanten van Kunst en Genoegen samen optreden op één evenement én dat is in Nederland nog niet eerder vertoond.

Kindervrijmarkt in Beek
Voor een ultieme Beekse Koningsdagbeleving bezoek je dus ’s avonds de taptoe op sportlandgoed De Haamen. Maar ook overdag is er van alles te doen en te beleven. In Beek worden tussen 13.00 en 16.30 uur op het sportlandgoed diverse creatieve workshops en sportclinics gehouden. Er is een grote kindervrijmarkt en je kunt je er aanmelden voor de streetparade waaraan kinderen met versierde fietsen, steps of karretjes mogen deelnemen. De streetparade begint om 19.00 uur en duurt tot 19.30 uur. Om 19.30 uur begint de taptoe, die om 22.10 uur spectaculair wordt afgesloten met een unieke show van licht en muziek.

Fietsen versieren in Neerbeek
In Neerbeek begint Koningsdag al om 09.15 uur ‘s morgens in het gemeenschapshuis. Daar kunnen kinderen samen hun fietsen versieren en zich laten schminken.

Tussen 10.30 en 11.30 uur wordt er een gezamenlijk spel gespeeld en aansluitend gaan de kinderen naar buiten om rondjes op het plein te fietsen. De allermooist versierde fiets wint een prijs.

 

 

Aubade voor gedecoreerden in Spaubeek
Ook in Spaubeek mogen de kinderen hun fietsen, steps of karretjes versieren. Wie dat wil, komt om 10.00 uur met zijn versierde voertuig naar de markt. Een half uur later trekt een bonte stoet onder muzikale begeleiding door het dorp. Om 11.15 uur arriveert iedereen bij MFC ’t Raodhoes waar een aubade wordt gebracht aan de Spaubeekse gedecoreerden. Daarna worden er Oudhollandse spelletjes gespeeld.

Genhoutse oranje-bingo
In Genhout wordt om 14.30 uur een heuse oranje-bingo gehouden in gemeenschapshuis ’t Trefpunt. Tussen 17.00 uur en 17.30 trekt een oranje-optocht door de straten van Genhout. Alle kinderen zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen met een versierde fiets, step of kar. Aansluitend worden er op de parkeerplaats voor het gemeenschapshuis oranje ballonnen losgelaten.