Home Evenementen TAPTOEvoorKIKA komt naar Gorinchem

TAPTOEvoorKIKA komt naar Gorinchem

881
0

Na acht jaar strijkt één van Nederlands grootste Taptoes in 2018 weer neer in Gorinchem: TAPTOEvoorKIKA. De directie van Easyfairs Evenementenhal stelt haar locatie in Gorinchem belangeloos ter beschikking voor dit muziekevenement. Diverse showkorpsen en acts treden op tijdens deze speciale avond, waarvan de gehele kaartverkoopopbrengst naar de Stichting KiKa gaat. Want er is geld nodig, veel geld voor onderzoek. Met de opbrengst van de kaartverkoop hoopt de organisatie weer een steentje bij te dragen.

Het is initiatiefnemer en organisator Jaap van Ingen uit Beesd weer gelukt om een groot aantal bekende showkorpsen en acts bijeen te brengen. Hij is blij dat er weer zoveel verenigingen bereid zijn om ook nu weer belangeloos mee te doen. Hij heeft al de nodige contacten opgebouwd in de showkorpsen wereld, mede doordat hij daar zelf ook nog steeds actief in is. Eén mailtje naar een vereniging is meestal al genoeg om een toezegging te krijgen, verteld hij. Een aantal van de deelnemende korpsen was er in 2010 ook bij.

Vrijwel alles doet hij zelf. Het benaderen van de korpsen, de internetsite, de PR, maken van het draaiboek en het programmablaadje. Bloemen regelen en een steunpunt van Kika benaderen voor het verkopen van de welbekende Kikaberen tijdens de Taptoe. Dit keer is hij ook zelf speaker. Door alles in eigen hand te houden, wordt er niets vergeten, zo zegt hij.

Tijdens de Taptoe fungeert zijn vrouw als regisseuse en heeft hij hulp van een aantal leden van De Bazuin uit Leerdam, waar hij zelf musiceert.

Drumfanfares, militaire korpsen, een jeugdkorps, een brassband, guards en acrobatiek vormen de ingrediënten voor een sterk gevarieerd programma. Maar liefst 11 optredens van de hierna genoemde deelnemers staan gepland. Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim, Rijnmondband en Jeugd Rijnmondband uit Schiedam, Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden, The Band Of Liberation & Pipes uit Leiden, Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht, Jubal Winterguard uit Dordrecht, The Jolly Jumpers uit Kampen, Showbrassband Thalita uit Vlaardingen en last but not least het Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers. Aan het eind van de Taptoe vindt er nog een spectaculaire finale plaats met alle deelnemers.

Voor aanvang van de Taptoe en tijdens de pauze verzorgt Stageband Mystique uit Arnhem de muziek.

De Taptoe zal op 3 Februari 2018 plaatsvinden. De hal gaat om 17.30 uur open. U kunt voor aanvang op het terras nog genieten van een hapje en/of drankje. Exact om 19.00 uur wordt gestart met het hoofdprogramma, dus zorg dat u op tijd bent. Halverwege is er nog een half uur pauze om de benen te strekken en een bezoek te brengen aan de Kika stand, waar de welbekende Kika-beren te koop zijn en waar u zich op kunt geven als donateur.

Er zijn 4000 gratis parkeerplaatsen ter beschikking. Via www.taptoevoorkika.nl kunt u vanaf nu tickets bestellen. Ook zijn deze op werkdagen tussen 11.00 uur en 16.00 uur te koop aan de Evenementenhal in Gorinchem.