Zaterdag 30 maart was het al dringen geblazen in de foyer van Theater Spant! voor de voorstelling van muziekvereniging ViJoS uit Bussum. ViJoS is een van de grootste muziekverenigingen uit het Gooi met leden van 5 tot 80 jaar en maakt al meer dan 65 jaar muziek.

Dit jaar kwam ViJoS met het thema “Revue” op de proppen om het publiek weer een nieuwe beleving te geven van hun muziek. Na het voorprogramma van de jongste sterren van de Kidsclub (5 jarigen die voor de eerste keer muziek maken), werd het publiek met een verrassende opening door een van de leden in de foyer meegenomen om samen de theaterzaal te betreden.
Daar ontpopte de voorstelling zich al gauw tot een echte revue met live danseressen en een diversiteit aan muziekstukken. Van Moulin Rouge, De Duiven op de Dam, Het Dorp en Queen tot een knallende afsluiter met live gitarist op een rocknummer van Metallica.

De leden van de muziekvereniging zijn flink uit hun comfortzone gehaald omdat er veel werd gevraagd van hun acteerkunsten, maar ook doordat er een show-choreografie werd opgevoerd ín de theaterzaal waar muziekmaken werd gecombineerd met het lopen van een figuratie.

“Dit is de eerste keer dat de show- & marchingband van ViJoS op deze manier marcheert in de theaterzaal. En met veel voldoening. Het publiek werd enorm enthousiast van deze nieuwe manier van de show uitvoeren en er werd hier en daar zelfs hardop gejuicht.”
Niet alleen de leden werden uitgedaagd tijdens de voorstelling. Ook het publiek mocht dit jaar aan de slag en werd uitgenodigd om mee te doen aan een heuse muziekquiz waar luidkeels werd meegezongen door de bijna 400 bezoekers.

“Het is gaaf om te zien dat de interesse in amateurmuziek weer aantrekt. Dat laat de nagenoeg uitverkochte zaal zeker zien! De afgelopen drie jaar hebben wij als vereniging een nieuwe insteek bedacht voor onze concerten om een breder publiek te trekken. Dat doen we door jong én oud te mixen, te kijken naar een verhaal of show eromheen en samenwerkingen te starten met andere verenigingen. Daar mogen we nu de vruchten van plukken”, aldus voorzitter Sven Blessing

“We zijn dan ook enorm trots dat het concert zo onwijs succesvol is gebleken en zijn stiekem al een tijdje bezig met de plannen voor een nieuw concert in 2025. Je kan maar beter vroeg genoeg beginnen.” Aldus Sven.