Een technische dag met grote namen uit de wereld van Choreografie, Visual Design, Dans en Show uit de USA hebben we niet vaak in Nederland. Op zondag 25 februari is het wel zover: in De Hilt in Eemnes is een aantal clinicians bij elkaar die ieder op hun vakgebied staan voor kwaliteit. Becca Sullens, Mike Anderson, Ron Hardin en Michael Gaines geven zowel doe-clinics als masterclasses deze zondag.

De KNMO doelgroepen NBTA, SMP en CGN hebben de handen ineengeslagen en komen met een topprogramma dat is gericht op Juryleden, Instructie, designers en leden van Twirlgroepen, majorettegroepen, Color Guard, Showbands, Indoor Percussion en Indoor Winds.

Naast masterclasses en workshops zijn er speciaal voor leden, kader en choreografen in de Showbandsector zeer interessante sessies.

Stevige DOE-clinics onder leiding van Top Clinicians uit de USA
Voor de leden van Showbands, Marching Bands, Indoor Percussion en Indoor Winds zal er een bijzondere clinic op gebied van exerctie/Marching & Movement gegeven worden door niemand minder dan Ron Hardin. Hij zal aandacht geven aan de basis van exercitie voor Show. Dit is belangrijk want daarmee wordt je als lid in staat gesteld beter te spelen op je instrument. Specifieke technieken voor Blazers en slagwerkers komen aan de orde. In het tweede deel van dit blok wordt er gewerkt aan specifieke movement technieken; eigenlijk een logisch vervolg op de Marching Clinic. Hier wordt er echt aan de movementtechnieken gewerkt die hij gebruikt bij groepen zoals Blue Devils en Carolina Crown. Het zal hard werken worden want Ron weet als geen ander in korte tijd de groep echt een stap verder te brengen.

Natuurlijk zijn de doe-clinics vooral bedoeld en steek je er het meeste van op als je zelf meedoet. Lukt dat niet, of bekijk je het als staff- of jurylid liever vanaf de zijkant, dan kan dat ook.

Hoogstaande masterclasses met voor Designers, Kader en juryleden

Niemand minder dan Michael Gaines komt weer naar Nederland en zal op 25 februari een aantal masterclasses geven. Een masterclass is veel helemaal gericht op het creëren van effect voor Showbands. De ontwerpen van Michael zijn legendarisch. Denk maar aan alle WK-titels van The Cavaliers maar ook zijn ontwerpen voor diverse marchingbands zijn al goed voor meerdere WK-titels. Deze masterclass is bedoeld voor ontwerpers en instructeurs van Show-& Marchingbands. Het is een open gesprek tussen elkaar en met elkaar. Je kunt je vragen meenemen want Michael wil je graag helpen een stap verder te komen. En ook hier geldt dat je van elkaar kunt leren. Deze masterclass is er echt eentje die je niet mag missen!

De indoor activiteit is groeiende in de hele wereld en zeker ook in Nederland. In een aparte sessie voor Indoor Percussion en Indoor Windsgroepen zal Michael specifiek praten over zijn visie bij het ontwerpen van Indoor shows. Ook in deze tak van sport is Michael niets minder dan een legende kijkend naar zijn eregalerij zoals Aimachi Indoor Winds en de vele finale plaatsen van Aimachi Indoor Percussion. Dit is een mooi vervolg op de sessie voor Marchingbands en Showbands.

Mike Anderson zal een unieke masterclass geven met de titel “Designing the Musical Phrase”. Hoe ga je om met muzikale lijnen, hoe interpreteer je muziek en hoe maak je logische en muzikale overgangen en formatiewisselingen.

Voor het kader van Marchingbands, Showbands, Indoor Percussion en Indoor Windsgroepen zal Ron Hardin een workshop geven over hoe je nu als ensemble qua visuele uitvoering op een hoger niveau brengt tijdens het seizoen. Hij zal spreken over hoe hij een ensemble visueel cleaned en ook hoe hij ensemble repetities leidt. Carolina Crown is een groep die bekend is om zijn visuele uitvoering zowel door blazers, slagwerk maar ook color guard dus dit is echt een must voor instructeurs. Met diezelfde ledengroep waar eerst de Marching clinic en daarna de Movement Clinic is gedaan, zal Ron het instructieteam laten zien hoe hij bij Carolina Crown de scherpte in de repetitie houdt en het product clean krijgt.

Dus ook voor staff, kader en ontwerpers is deze dag echt een MUST om bij te wonen. Zo’n kans komt niet snel nog een keer. CGN en NBTA zijn er samen echt in geslaagd om een zeer uniek programma in elkaar te zetten. Door de samenwerking met ook de doelgroep SMP kunnen we een dag aanbieden die zijn weerga niet kent. Komt u met uw hele vereniging deze dag dan gelden er speciale kortingen bij groepen van 10 of meer betalende deelnemers.

Er zijn ook speciale workshops en masterclasses voor Color Guard, Twirl- en Majorettegroepen, kader en ontwerpers. Kijk voor meer informatie op www.colorguard.org

De Clinicians

Michael Gaines
Michael is een van de meest succesvolle choreografen van shows voor Showbands, Drum & bugle corps, Color Guard, Indoor Percussion en Indoor Winds ter wereld. Hij was de choreograaf van alle zeven WK titels van The Cavaliers en meerdere Marching Bandshows waaronder vele medaillewinnaars. Sinds vorig jaar is hij de choreograaf van de Santa Clara Vanguard. In de Color Guard wereld is hij bekend als de choreograaf van meervoudig wereldkampioen The Pride of Cincinatti en de geweldige combi van Twirl en Color Guard Aimachi uit Japan. Voor diezelfde Aimachi schreef hij de shows voor hun Indoor Percussion

(meervoudig finalist), hun Indoor Winds unit (WK 2016) en hun wereldkampioen shows voor hun Marching Band. Michael reist de hele wereld over om clinics te geven en te jureren.

Ron Hardin
Ron is een zeer ervaren Visual designer en stafflid. Sinds enige jaren is hij Captionhead Visual van meervoudig Wereldkampioen drum & bugle corps Carolina Crown. Hij geeft daar leiding aan het instructieteam Visual. Hij is daarvoor Caption head Visual geweest bij o.a. Santa Clara Vanguard en Blue Coats geweest en Visual instructeur bij The Blue Devils Blue Stars. Hij is ook een bekend choreograaf van onder andere Yamato, Magic of Orlando, Legends, Minnesota Brass en Pioneer. Van origine is Ron trombonist en dirigent geweest bij o.a. The Omaha Symphonic Winds en The Diablo Wind Symphony dat een onderdeel is van de zeer bekende Blue Devils. Verder is Ron een veelgevraagd jurylid en Clinician in de USA, Japan en Nederland (CGN) als ook ontwerper van uniformen bij Stanbury. Ron heeft gespeeld bij Blast/Star of Indiana.

Becca Sullens
Becca is gestart als danseres maar heeft snel de overstap gemaakt naar Color Guard. Zij is als instructrice verbonden geweest aan vele zeer succesvolle drumcorps zoals Carolina Crown, The Cadets en The Company Independent World Color Guard. Zij is al meer dan 20 jaar ontwerper, instructeur, performer en jurylid. Zij heeft programma’s ontworpen voor vele succesvolle color guard groepen zoals Lawrence Central High School (WGI Scholastic World Finalist en Bands of America Finalist), Cascades Independent (WGI Gold Medalist) en andere Winter Guard International en Bands of America Finalisten, waaronder Friendswood HS, North by Northwest en Tarpon Springs HS. Momenteel is zij fulltime choreografe, ontwerper en (movement) jurylid.

Mike Anderson
Mike is een veelgevraagd en succesvol Visual designer en programma coördinator voor een flink aantal bands verspreid over de gehele Verenigde Staten van America. Hij is verbonden aan een bedrijf dat vele shows per jaar schrijft in opdracht. Hij is een specialist in performance en effect. Hij is jurylid voor o.a. WGI Color Guard & Winds, en ook voor Drum Corps International, Bands of America en Drum Corps Japan. Mike is een film junkie die alles over heeft voor de San Francisco Giants.

Programma overzicht

· Leden Clinic Dans & Movement (CG/M/T) Becca Sullens
· Leden clinic Vlag voor Regional A & A (CG) Becca Sullens
· Leden Clinic Marching (Bands/IPC/Winds) Ron Hardin
· Leden Clinic Movement The next level(Bands/IPC/Winds) Ron Hardin
· Leden Clinic Performance (CG/M/T) Mike Anderson
· Kader Clinic Cleaning the Visual Ensemble Ron Hardin
· Kader Clinic Desiging for (Regional) A Becca Sullens
· Kader Masterclass Designing the Musical Phrase(alle) Mike Anderson
· Kader Masterclass Creating Effect (CG/M&T) Mike Anderson
· Kader Masterclass Visual Design (CG+Twirl) Michael Gaines
· Kader Masterclass Ontwerp van Effect (bands) Michael Gaines
· Kader Masterclass Ontwerp van Effect (Percussion/Winds) Michael Gaines

De locatie:
De Hilt, Hasselaarlaan 1c, Eemnes

Tijden: Aanvang 10.00 uur, Einde : 17.00 uur

De kosten zijn € 12,50 per sessie en een Passe-Partout kost € 25,00 in de voorverkoop. Op de dag zelf is de prijs € 15,00 per sessie en een Passe-Partout kost dan € 35,00. Er kan aan de deur alleen met Pin worden betaald. Komt u met 10 of meer betalende deelnemers dan geldt er een korting € 1,00 per persoon/per workshop korting. Een Passe-Partout kost dan 22,50 per persoon. Hiervoor kunt een email sturen aan clinic@colorguard.org

Inschrijven
De inschrijvingen voor deze dag begint vandaag. Via de link kun je inschrijven voor deze dag.

LET OP: je kunt meerdere personen inschrijven via dit formulier zolang ze ALLEMAAL het zelfde programma bezoeken. Indien de personen verschillende workshops bezoeken ten opzichte van elkaar moet er per persoon ingeschreven worden.

Nadat het formulier is ingevuld krijgt u geen terugkoppeling hiervan via de inschrijving. Dus u kunt niet zien wat u heeft ingevuld dus wij adviseren voordat u op “verzend’ klikt een printscreen te maken.

De betaallink wordt niet direct verstuurd. Indien u niet binnen 48 uur een betaallink heeft ontvangt, stuurt u dan een mail aan clinic@colorguard.org Het inschrijfformulier vind je hier Voor vragen kun je ook mailen aan clinic@colorguard.org

Meld je snel aan want er is niet onbeperkt plaats!