Blijdschap en trots overheerst na het winnen van de twee gouden medailles op het prestigieuze Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden heeft afgelopen zaterdag 22 juli met zowel de mars- als show wedstrijden meegedaan. Beide optredens werden beloond met een prachtige gouden score.

IJsselmuiden – Een intensief voorbereidingstraject ging vooraf aan deze deelname. Voorbereidingen ten aanzien van muziekarrangementen, show, choreografie en het werk van vele commissies en bestuur maakte onderdeel uit van dit traject. Vol goede moed is afgelopen jaar toegewerkt naar dit moment. Het instructieteam bestaande uit Harry Hollander (dirigent), Jurgen van der Meulen (slagwerkersinstructeur), Eduard Veldkamp en Klaas van Dijk (marching-show instructeur) en tambour-maître Harald Krikke heeft Oranje begeleid in dit traject.

Met de mars Merlettes d’Honneurs heeft Oranje deelgenomen aan de mars world division.  Dit is een mars van John Blanken, speciaal voor Oranje en het WMC 2017 geschreven. Met de Merlet van eer is Oranje trots op haar eigen dorp, trots op haar muziek en trots op haar deelname aan het WMC. Dit alles is zeker gelukt! Met hun marsoptreden behaalde Oranje met 82,45 punten een gouden medaille.

Met de show Concert’O kwam Oranje uit in de first division. In dit showprogramma staat de Canon in D centraal. Herkenbare klassieke muziek uitgevoerd in een verrassend nieuw jasje. De show werd erg goed uitgevoerd op de grasmat van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Een mooi geheel van een verrassend muziekarrangement, goed uitgevoerde choreografie en danseres Mandy Heerschop tijdens de bolero zorgden voor een fantastisch totaalplaatje. De show werd beloond met 84,25 punten, wederom een gouden medaille!

Halverwege de show was er een verassende toevoeging aan het klassiek Engels georiënteerde uniform van Oranje. De muzikanten ‘toverden’ een Oranje lint te voorschijn, die symbool staat voor de O uit Concert’O en Oranje, welke schuin over de borst gedragen werd. Dit Oranje lint mag met trots gedragen worden.

Die trots en passie voor muziek is binnen Oranje goed zichtbaar. Vele leden zetten zich al jarenlang in voor de muziek. Zo beleefde trombonist Wilbert Elhorst zijn 10e deelname aan het WMC. Ook bij de jeugd leeft de muziek. Tijdens dit WMC liepen er bij Oranje ongeveer 10 (jongere) leden die voor het eerst het WMC beleefden.

Vanuit IJsselmuiden was een bus vol met ongeveer 90 supporters meegereisd naar Kerkrade om de Show- en Drumfanfare toe te juichen. De supporters hebben genoten van Oranje en de andere deelnemers van over de hele wereld. Speciale gast was Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen, muziekstad aan de IJssel. Hij liet via Twitter weten, ‘schitterende optredens te hebben gezien en erg heeft genoten van de orkesten uit zijn gemeente en ze heeft zien stralen’, ook was hij erg onder de indruk van het prachtige oranje legioen wat was meegereisd naar Kerkrade. Na afloop feliciteerde hij persoonlijk de voorzitters met hun fantastische prestaties en het behalen van de gouden medailles.

Nagenietend van een zeer succesvolle gouden dag WMC, houdt Oranje nu een zomerstop. In september gaan wij weer verder met de optredens en zijn wij nog te zien op diverse plaatsen in Nederland. Bezoek voor meer informatie onze website www.oranje-IJsselmuiden.nl