Inschrijving open!

Op zondag 15 oktober 2023, de derde zondag van de maand, organiseert VLAMO haar jaarlijkse wedstrijden voor showkorpsen. Evenementenhal De Schelp in Wevelgem zet haar deuren opnieuw wagenwijd open en heeft alle faciliteiten om het de deelnemers en het publiek naar hun zin te maken. Jaarlijks kent het event een goede publieke belangstelling en verloopt het gebeuren in een aangename sfeer.

VLAMO wil showkorpsen de nodige ruimte geven, zodat zij zich kunnen meten met het oog op kwaliteitsverbetering. Deelnemers laten hun showproductie toetsen door een internationale jury, om met hun bevindingen en suggesties verder te werken aan de kwaliteit van hun muziek en show (visuele elementen, effect).

Showkorpsen kunnen deelnemen in:

  • Cadet Class (korpsen waarvan de leden de leeftijd van 16 jaar niet hebben bereikt op 31 december van het jaar van deelname)
  • Star Division (korpsen met minder ervaren leden en/of instructeurs)
  • Championship Division (korpsen met zeer ervaren leden en/of instructeurs)

Ook deelnemers van buiten Vlaanderen kunnen binnen competitie deelnemen.
Je kan ook deelnemen buiten competitie (in exhibition).
Hierbij ontvangt het korps ingesproken tips en suggesties, maar geen scores.

NUTTIGE LINKEN:

Bij verdere vragen, contacteer Geert Vanmaeckelberghe, geert.vanmb@skynet.be

Geert Vanmaeckelberghe
Actief lid bij Showkorps WIK Oostende (van 1974 tem 2011) als muzikant, choreograaf, tamboer-majoor, bestuurslid / voorzitter stuurgroep drupershopi (drumbands, percussie ensembles, showkorpsen en pipe bands) VLAMO (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) , redactielid KLANKBORD magazine / docent en jurylid exercitie - tamboer-majoor / choreograaf / auteur handleiding "Klank, Kleur én Beweging" / Lid van de WMC adviesraad voor percussie - mars & showwedstrijden.