Home Showkorpsen Vacature Dirigent Showband Corio

Vacature Dirigent Showband Corio

382
0

Onze vereniging bestaat uit een Showband met 33 leden. Het orkest biedt een breed en verrassend programma aan dat herkenbaar, publieksvriendelijk en uitdagend is. We zijn een eigenzinnige vereniging met vernieuwende ideeën op het gebied van marsparade en show. Zo introduceerden wij bijvoorbeeld de ‘suïcide’ op de Europese velden. Daarnaast wordt hard gewerkt aan kwaliteitsverbetering en groei. We hebben daarvoor intern een muziekopleiding voor kinderen en volwassenen.

Onze arrangementen worden ‘op maat’ gemaakt, zodat iedereen op zijn/haar niveau het maximale uit zichzelf haalt. In de komende 4 jaar willen we flink inzetten op kwaliteitsverbetering aan de basis, zodat we over 4 jaar goed beslagen ten ijs kunnen gaan op het volgende WMC.

Als instructeur verzorg je de arrangementen, studeer je de muziek in en zorg je voor een muzikaal programma dat op straat en in onze show uit te voeren is. Het instuderen van de show gebeurt door onze eigen showinstructeurs, maar we nodigen je natuurlijk van harte uit om over ons showproduct mee te denken en daarin je eigen inbreng en creativiteit toe te voegen. Goed kunnen communiceren en steeds overleg houden met bestuur en de overige instructeurs is vanzelfsprekend voor je. Ervaring in de showbandwereld is een pré, maar niet noodzakelijk.

Wie zoeken wij?
- Je bent een muzikaal leider die overwicht heeft doordat je je kennis en vaardigheden goed inzet.
- Je moet kunnen luisteren naar bestuur en spelers en hun vragen of kritiek serieus nemen.
- Je bent creatief en houdt van het maken van moderne, ‘swingende’ muziek.
- Je kan motiveren en stimuleren, en jouw enthousiasme overbrengen op de muzikanten.
– Daar waar nodig help je muzikanten, bijvoorbeeld door aanwijzingen over hoe te studeren, of door het aanbieden van aangepaste partituren.
- Je kunt ons helpen onze muzikale ambities te bereiken, maar daarbij verlies je gezelligheid en verenigingsgevoel niet uit het oog.
- Je bent in het bezit van het diploma conservatorium HaFaBra directie of je hebt een aantoonbaar vergelijkbaar niveau.
-  Je bent wekelijks beschikbaar op woensdagavond van 20:00 – 22:00 uur in Heerlen
 – Je bent bereid aan te schuiven bij het zeswekelijkse instructeursoverleg

Procedure
Nadat we je sollicitatie ontvangen hebben, wordt in onderling overleg een sollicitatiegesprek gepland waarin je je ideeën over muziek en manier van werken kunt uitleggen. Hierna volgt bij gebleken geschiktheid een tweede ronde waarbij je kennismaakt met de overige instructeurs en ga je een proefdirectie geven.
De vacature is per direct beschikbaar, maar kan in onderling overleg ook met een latere ingangsdatum worden ingevuld.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot onze voorzitter via e-mailadres rene.ploum@hotmail.com of 06-46510345
Daarnaast kun je voor informatie ook terecht op onze website www.showbandcorio.com

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen wij je uit je reactie, voorzien van cv, per e-mail te sturen naar e-mailadres sjaakschiffelers01@home.nl
Het is mogelijk te reageren tot en met 31 januari 2018.

Showband Corio Heerlen
Op 1 januari 2010 werd de fusie tussen Showband Antonius Heerlen en Show Drumfanfare Molenberg een feit en zag Showband Corio Heerlen het levenslicht. Met gebundelde krachten is er een nieuwe vereniging ontstaan die met een stevig uitgebreid fundament direct klaar was voor de toekomst. Showband Corio Heerlen verzorgt moderne, swingende shows en treedt voornamelijk op tijdens taptoes, streetparades en bloemencorso’s in binnen- en buitenland. Met haar veldshow die jaarlijks wordt vernieuwd dan wel aangepast, is de band altijd een graag geziene gast op diverse evenementen. Voor de streetparades en corso’s put de Showband uit een breed arsenaal aan straatshows welke succesvol werden uitgevoerd tijdens de verschillende edities van het WMC. De show en muziek, variërend van pop en rock tot bigband, verwoorden dan ook perfect het motto van Showband Corio Heerlen: “Als het maar swingt".