Om een meisjesband uit Colombia en een Zuid-Afrikaanse Fieldband dit jaar te laten deelnemen aan het Youth Camp organiseert het Wereld Muziek Concours een crowdfunding. De bands hebben zelf niet de middelen om naar Kerkrade te komen en daarom doet WMC een beroep op haar achterban. Met de reis en het verblijf van de orkesten is een groot bedrag gemoeid. De WMC-organisatie hoopt met deze actie een groot deel van dat bedrag op te halen.

Het Wereld Muziek Concours, dat talentontwikkeling en internationalisering als speerpunten heeft, vindt het belangrijk dat ook jongeren uit minder welvarende landen de kans krijgen om kennis te maken met blaasmuziek op het hoogste niveau. Dat ook zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen, bagage opdoen voor de toekomst en waardevolle ontmoetingen hebben met leeftijdsgenoten uit andere culturen.

‘We zien dat er in landen als Colombia en Zuid-Afrika veel talent is dat het verdient om ook ontdekt te worden. We willen deze jongeren graag een podium bieden. WMC is buiten blaasmuziek ook een culturele ontmoetingsplek; WMC, breathing the world,’ aldus artistiek leider Harrie Reumkens.

WMC Young Generation: Kom in actie en zorg dat deze muzikanten er ook bij zijn!

Field Band Foundation
Een van de jeugdorkesten die WMC dit jaar naar Kerkrade wil halen is een Fieldband uit de stad Parys in Zuid-Afrika. De band komt voort uit de Field Band Foundation, een organisatie die de leefomstandigheden van kansarme jongeren probeert te verbeteren middels blaasmuziek. Door de kinderen te laten meedoen aan muziekprojecten in de gemeenschap biedt de stichting jongeren de mogelijkheid zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. Een maatschappelijke opgave met blaasmuziek als basis en verbindende factor, gericht op een succesvolle toekomst en een betere samenleving.

Banda Clemencia de Caycedo
La Banda musical Femenina de marcha Colegio Clemencia de Caycedo is een meisjesband uit de Colombiaanse stad Bogotá. De band wordt breed gesteund door de scholen en de ouders van de meisjes, burgemeester Rafael Uribe Uribe en het ministerie van onderwijs. De meisjesband is onderdeel van het lokale project 40 X 40: een educatief initiatief dat kunst en expressie stimuleert. Sinds de oprichting in 2005 staat de band, die bestaat uit zo’n 90 meisjes in de leeftijd van tien tot en met twintig jaar, onder bezielende leiding van dirigent Guillermo Alfonso Rodriguez Forero. De bands maken tevens hun opwachting op het veld van het Parkstad Limburg Stadion van het Wereld Muziek Concours. De crowdfunding loopt tot en met 20 april 2017 en donaties

kunnen worden gedaan via www.wmc.nl/doneer