Deelnemers aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade kunnen op zaterdag 27 mei 2017 hun product door een vakkundige jury laten beoordelen op een speciaal daarvoor ingericht TRY-OUT concours in Klundert. Met de commentaren van de jury (die zoveel mogelijk volgens de WMC-regels zal werken) en uiteraard ook de waarnemingen van het eigen instructieteam hebben de korpsen de mogelijkheid om in de aanloop naar hun optreden in Kerkrade nog enkele weken te werken aan het finetunen van hun mars of show.

Hiervoor zal in Klundert op het kunstveld van VV Klundert het officiële WMC-parcours met dezelfde afmetingen en markeringen uitgezet worden. Zowel het mars / marsparade parcours als ook de yardlijnen van het showveld zullen aangebracht worden zodat deelname op alle drie de onderdelen mogelijk is onder gelijke omstandigheden als in Kerkrade. Voor de jury en ook voor de eigen waarnemingen van de instructie zullen hoogwerkers aanwezig zijn, zodat de optredens van bovenaf bekeken en eventueel gefilmd kunnen worden. Voor de filmbeelden van bovenaf kan evt. ook gebruik gemaakt worden van een drone die desgewenst boven het veld beelden maakt. Alles om de optimale voorbereiding te bieden voor een succesvol optreden op het WMC.

Naast de accommodatie staat ook sporthal en zalencentrum De Niervaert. Deze staat die dag ter beschikking voor omkleden, maar ook voor inspelen. Alles binnen een straal van 50m waardoor het hele evenement compact is en er dus ook veel sfeer onderling kan ontstaan. Sfeer en publiek die er ook op het WMC is, zodat muzikanten uit hun normale repetitie omgeving komen en in een realistische wedstrijdomgeving hun mars(parade) of show kunnen lopen.

Slagwerkkorps Oranje Garde Klundert heeft dit concept samen met de doelgroep SMP van de KNMO en met de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) opgezet als alternatief voor een najaarsconcours waar na een WMC vaak minder belangstelling voor is. Oranje Garde heeft veel ervaring met deze concoursen die als sinds 1986 worden georganiseerd. De soms trouwe deelnemers aan deze Marching Music Contest worden niet vergeten wat ook zij zijn van harte welkom op dit evenement. Ook als u helemaal niet van plan bent om aan het WMC deel te nemen kunnen wij uw muzikanten toch een mooi wedstrijdprogramma met beoordeling aanbieden. Bovendien tellen de resultaten voor deelname aan het regulier marsonderdeel van het MMC gewoon mee voor plaatsing op het Nederlands Kampioenschap.

Meer informatie en inschrijven op www.brabantse-muziekbond.nl
Of bij Michel van Alphen T: 06-25 363 255