Stichting Muziekstad Zeist viert dit jaar haar eerste lustrum en viert dat met haar 5e evenement: de Bevrijdingstaptoe Zeist op vrijdag 5 mei 2017 op het voorplein van Slot Zeist. De toegang is gratis!. Stichting Muziekstad Zeist organiseert vanaf 2012 regelmatig muziekevenementen waarbij publiek gratis toegang heeft. De Stichting is gestart met het Veteranenconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens vonden de Muziekshow Zeist op de eerste Koningsdag in 2014, het Bevrijdingsconcert 2015 en de Muziekparade 2016 plaats.

De Stichting wilde met de viering van haar 5-harig bestaan en de organisatie van het 5e evenement een kwalitatief hoogstaand programma op een bijzondere locatie. Daarin is het bestuur geslaagd. Op de komende Bevrijdingsdag keert de Taptoe Zeist na bijna 25 jaar eenmalig terug op de historische locatie Slot Zeist. Hier vonden tussen 1984 en 1993 tien eerdere succesvolle taptoes plaats.

In het programma treden op:
• Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim
• Show-, Marching & Concertband Floraband Rijnsburg
• Van Limburg Stirum Band Wezep
• Rijnmondband Schiedam
• Pegasus Pipes & Drums Barneveld

Deze Showbands uit Nederland laten tussen 20.30 uur en 22.15 uur het publiek genieten van wervelende shows en uiteenlopende genres muziek. De rode draad is de viering van de 72e Bevrijdingsdag in Nederland. De toegang is ook hier gratis.
Zie voor meer informatie: www.muziekstadzeist.nl