Op zaterdag 15 juni 2019 worden voor de eenentwintigste maal de “Open Dutch Showcorps Championships” (ODSC) in Assen gehouden. Dit is één week later dan eerder aangekondigd i.v.m. Pinksterweekend. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen twintig jaren met groot succes georganiseerd in Assen. De organisatie ligt weer in handen van Stichting ODSC.

Zowel het showconcours (overdag) en de finals (’s avonds) zullen plaatsvinden op het bekende terrein van Achilles 1894. Het showconcours is een officieel KNMO concours voor alle stijlen showkorpsen. Tevens geldt dit concours als Open Nederlands Kampioenschap Show voor de basis-, midden- en topklasse, conform reglementering KNMO.

Ten aanzien van de reglementering als ook de jurering willen wij aangeven dat de reglementering niet is veranderd en er niet anders gejureerd zal worden dan de afgelopen jaren op het ODSC.

Wat betreft de Finals zullen er vanuit het dagprogramma de beste showkorpsen uit de midden- en topklasse worden geselecteerd.

Showkorpsen, welke willen gaan deelnemen aan het ODSC, kunnen zich aanmelden d.m.v. een email te sturen naar: henrikmaat@live.nl, waarna u een inschrijfformulier wordt toegestuurd.

Nieuw

Nieuw dit jaar is dat voor deelnemers in de basisklasse de mogelijkheid bestaat om ondersteuning te vragen. Dit kan zijn op muzikaal gebied (blazers of slagwerk), show/ choreografisch gebied of bestuurlijk/organisatorisch gebied. Dit kan bij de aanmelding worden aangegeven. Vanuit Stichting ODSC zal dan een passende coach worden gezocht, welke een dagdeel beschikbaar is. De kosten van deze coaching worden betaald door de Stichting ODSC.