Zaterdagavond 16 maart hebben de leden van muziekvereniging Show- & Marchingband ViJoS zich van hun beste kant laten zien! Tijdens het traditionele concert in theater Spant traden alle drie de bands (Jong ViJoS, ViJoS en ViJoS Plus) van de vereniging op en speelden zij een divers programma: van pop- en filmmuziek tot jazzy en funky sounds.  Ruim 100 leden betraden het podium van de grote zaal van Spant. Van dit aantal waren er maar liefst 14 nieuwe jeugdleden! Deze kinderen – rond de leeftijd van 6 – spelen pas sinds september een muziekinstrument en mochten nu voor de allereerste keer mee doen aan dit grote concert.

Enthousiast publiek
Achteraf het concert was het publiek erg enthousiast. Zij verlieten het theater met complimenten als: “Wat een toffe show” en “Wat een hoog niveau. ViJoS kan zich erg tevreden stellen”. De lovende reacties zijn voor een deel te wijden aan de nieuwe ontwikkelingen bij ViJoS. Vanaf september zijn er wisselingen geweest in het instructieteam wat de manier van spelen en show veranderd heeft. Dit concert was dus een frisse start wat veel belooft voor in de toekomst van de bands.

Muziek voor iedereen
Mede door dit concert laat ViJoS aan het publiek zien dat muziek ontzettend leuk is om naar te luisteren, maar ook om te maken. Met de diversiteit aan bands waar je van 6 tot en met 99 jaar bij kan spelen (marcherend of niet) is er altijd een mogelijkheid.

Start buitenseizoen
Met dit concert sluit ViJoS het binnenseizoen af en gaan zij zich klaarmaken voor het buitenseizoen. De Show- & Marchingband zal beginnen aan het instuderen van hun nieuwe show, waar heel veel werk in gaat zitten en wat nu al veelbelovend schijnt te worden. Ook Jong ViJoS gaat zich richten op een nieuwe divisie en starten met het trainen voor het NK Mars op 29 juni in Huizen.