Zaterdagavond werd de jaarlijkse Shownight van het North Frisian Percussion Corps (NFPC) in de Sporthal De Doelstien in Dokkum gehouden. Deze avond stond het programma in het teken van het 60 jarig bestaan van het NFPC. Het thema was dan ook “Then vs. now”.

Voorafgaand aan deze feestelijke avond vond zaterdag een reünie plaats voor alle oud-leden. Ruim 100 oud-leden kwamen herinneringen ophalen en een gezellige dag beleven. Vele reünie gasten genoten na afloop van de shownight en konden “Then vs. now” live aanschouwen. De huidige 80 leden haalden alles uit de kast en lieten zien dat de vereniging na 60 jaar nog altijd springlevend is.

Voor het NFPC en de RhythmGirls was de Shownight een feestelijke seizoen afsluiting met een verrassende show. Er waren verschillende acts van de Rhythmgirls, jong NFPC, de Guards, de BoniBeatz en een gezamenlijk optreden van het NFPC met de brass muzikanten van showcorps Con Spirito uit Joure. De uitvoering werd een waar spektakel voor jong en oud en werd opgeluisterd door een overvolle tribune.

Kijk voor meer informatie op www.nfpcdokkum.nl.