Eindhoven/Oldekerk- Bij het Open NK van CGN Nederland heeft de jeugd van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” goed gepresteerd. Maar liefst twee onderdelen van de vereniging werden Nederlands kampioen.

Op zaterdag 30 maart was het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven het decor voor de Nederlandse kampioenschappen van CGN: dè dans- en muzieksport. De leden van 2Xtreme Junior wisten met een score van 87.20 de titel in de Junior Class op te eisen. WooDi Percussion Ensemble ging er met de titel vandoor in de Marching Cadet Class. De succesvolle samenwerking tussen de jeugdmuzikanten van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” en die van Woudklank Grootegast scoorde 72.10 punten. Geweldige prestaties.

Ook de twee jongste groepen van 2Xtreme Oldekerk deden hieraan mee. De Kids werden derde in de Kids Class en de Cadets werden tiende in de Junior Class. De focus ligt nu op het komende zomerseizoen. De jeugd zal verschillende optredens van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” gaan begeleiden.

Foto: Eigen foto.  

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.