In Stiens staat voor de zesde keer het JeugdFestival op de agenda. Op zaterdag 24 juni zullen tot nu toe 11 jeugdkorpsen zich presenteren aan het publiek en de jury. Omdat onlangs het JeugdFestival in Vlissingen (NJF) is gecanceled is de inschrijving voor Stiens verlengt tot uiterlijk 15 mei. Op het programma staan inmiddels “vaste” deelnemers die jaarlijks terug komen. Ook melden zich weer nieuwe gasten, en dat is goed om te zien. Iedereen is welkom in Stiens.

Een leuk gezelschap zal te horen en te zien zijn op 24 juni. Jong Irene uit Ede en Jong Advendo Sneek staan voor het eerst in Stiens op het wedstrijdprogramma. Het is dan ook de eerste keer dat er een WMC deelnemer zich laat meten in Stiens, Jong Advendo zal op het derde WMC weekend in Kerkrade aantreden. Ook staan er weer twee KidsKorpsen op het programma. Een unieke klasse voor de jongste jeugd op de Nederlandse velden.

De deelnemende korpsen tot nu toe:
-Showband Jong Irene – Ede
-Jeugdshowband Noordenveld – Roden
-Jong Pasveer – Leeuwarden
-JeugdShowband Urk – Urk
-JeugdShowband Crescendo – Opende
-Jeugdband Sternse Slotlanders – Franeker
-Jeugdband Hosanna Harlingen
-KidsKorps Takostu – Stiens
-Music Kids Advendo – Sneek
-Drum- en Showfanfare Jong Advendo – Sneek
-Jeugdband Takostu – Stiens

Inschrijven is nog mogelijk.
De wedstrijden in Stiens zijn open voor Show- en/of Mars in de Jeugd- Basis- en middenklasse. Speciaal in Stiens is de zelf bedachte KidsKlasse voor de allerjongste groepen. Ook dit jaar is er weer een deskundige jury die vooral insteekt op een nuttig juryrapport. De OMF, Organisatie voor Muziekverenigingen in Fryslan ondersteunt het JeugdFestival.

Zaterdag 24 juni is iedereen van harte welkom in Stiens. Het JeugdFestival wordt gehouden op het kunstgrasveld gelegen naast het Takostu verenigingsgebouw en is gratis toegankelijk. Het adres: Truerderdyk 4H 9051 JC STIENS. Het programma begint om 10.00 uur. Tot ziens in Stiens !

Voor deelname of meer informatie kunt u contact opnemen met: Jeugdfestival@takostu.nl