Eindhoven/Oldekerk- 2Xtreme Junior is afgelopen zaterdag in Eindhoven Nederlands kampioen geworden. De jury waardeerde de show ‘The game is on’ met een score van maar liefst 84.50 punten, goed voor een eerste plaats in de Junior Class. Een geweldige prestatie.

Dit alles gebeurde tijdens de CGN Championships zoals het Open NK van Colorguard Nederland heet. Ook de Cadets van 2Xtreme Oldekerk deden hieraan mee. Zij werden zesde in de Cadet Class.

WooDi Percussion Ensemble, de samenwerking tussen de jeugdmuzikanten van Woudklank Grootegast en Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”, deed dit seizoen voor het eerst mee. Als enige deelnemer in de Marching Cadet Class kregen zij 73.05 punten.

De twee laatstgenoemde groepen laten aanstaande zaterdag tussen 11:30 uur en 12:30 uur hun show nog een keer zien bij de Poiesz in Zuidhorn. Tijdens deze dag zullen de jeugdleden van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” zich presenteren in het kader van de Poiesz Jeugd Sponsor Actie.

Foto’s: J.H. van der Molen Fotografie

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.