Op dinsdagavond 18 september organiseert CGN weer een informatieavond in Eemnes. Een kennismaking met Indoor Percussion, Indoor Winds en Color Guard, de almaar groeiende vormen van competitie voor Slagwerk-, Brass- en Color Guard Ensembles.

De competitie voor slagwerkgroepen en blazersensembles van CGN groeit razendsnel. De deelnemers noemen het verfrissend, gaaf en laten in korte tijd een enorme groei zien. Het meedoen blijkt een goed en effectief alternatief om te werken aan kwaliteit van je groep. CGN, onderdeel van de KNMO, organiseert al jaren een bijzondere competitie voor slagwerkgroepen, color guardgroepen en blazersensembles op het gebied van Show.

De kracht van het concept is dat het om een relatief korte programma gaat (tussen de 5 en 7 minuten) waarbinnen je het beste van jezelf laat zien als groep zowel op inhoud (artistiek) als uitvoering. De competitie heeft een enorme aantrekkingskracht omdat verenigingen deze vorm van competitie gebruiken om onderdelen van hun show die ze buiten geven, uit te proberen OF ze gebruiken het als trainingsmiddel voor hun leden ter voorbereiding van hun zomerprogramma. Majorette- en Twirlgroepen maar ook dansgroepen gebruiken het als goed alternatief naast hun reguliere programma-onderdelen, om zo een breder aspect van hun kunnen te laten zien aan het publiek. Steeds meer showbands gebruiken het CGN-circuit om hun show uit te proberen en zelfs om hun indoorshow als tweede of derde product aan impressarios te kunnen verkopen.

De kwalitatieve groei wordt mede gestimuleerd doordat elk optreden wordt becommentarieerd door een zeer kundig, internationaal juryteam. De verenigingen staan versteld hoe snel ze kwalitatief groeien door de manier van het geven van deze input maar ook het bieden van workshops en clinics, soms zelfs op de wedstrijddag.

Dit klinkt misschien voor u als vereniging nog wat vaag of misschien roept het allemaal vragen op. Kom dan naar de CGN-Informatieavond! Op dinsdagavond 18 september houdt CGN haar Informatieavond voor geïnteresseerde groepen. Op deze avond wordt verteld hoe het CGN-circuit in elkaar zit, wat de reglementen zijn, wat je als groep op een wedstrijddag meemaakt, wie de mensen zijn waar je terecht kan met al je vragen en hoe de inschrijving verloopt. Ook zijn er groepen aanwezig die al jaren meedoen omdat zij het belangrijk vinden nieuwe groepen te helpen dus je kunt gelijk bij deze mensen vragen hoe zij het doen.

Kom dus met je kaderleden en  of met bestuur naar de CGN Informatieavond Seizoen 2019. Geef je op via emailadres: info@colorguard.org.  Geef daarbij aan wie er komen met hun functie.

Dinsdagavond 18 september 2018
Aanvang: 20.00 uur
Sportcentrum De Hilt
Hasselaarlaan 1c
3755 AV EEMNES