De week voorafgaande aan het Jeugdfestival was heerlijk zomers. Maar hoe dichterbij het Jeugdfestival kwam hoe herfstiger het weer werd en het jeugdfestival begon dit jaar dan ook fris en regenachtig. Gelukkig hield de regen aan het einde van het ochtend programma op en konden we de middag met heerlijk weer eindigen.

Dit jaar namen er maar liefst 13 korpsen deel aan het jeugdfestival. Voor de eerste keer deed ook het eigen KidsKorps van Takostu mee in de Kids klasse en zij mochten ook direct het spits afbijten. Ook voor Jong Irene uit Ede, Jong Noordenveld uit Roden en Jong Advendo uit Sneek was het de eerste keer dat ze aan het Jeugdfestival in Stiens meededen. Met Jong Advendo was er voor de eerste keer een WMC deelnemer op het Jeugdfestival, Jong Advendo zal op het derde WMC weekend in Kerkrade aantreden. In de KidsKlasse waren er twee prijzen te verdelen. Op de mars wonnen de MusicKidz van het Kamper Trompetterkorps en op de show win het Kidskorps van Showband Urk. De dag winnaar met het hoogste aantal punten was dit jaar Jong Pasveer uit Leeuwarden met 86,50 punten en won daarmee de JeugdKlasse en mocht opnieuw de wisselbeker mee naar Leeuwarden nemen.

De uitslagen waren als volgt:

Jeugdklasse Show

 1. Jong Pasveer 86,50
 2. Jeugdshowband Urk 86,17
 3. Crescendo Opende 83,50
 4. Showband Jong Irene 81,33
 5. Jeugdband Takostu 80,00
 6. Jeugdband Sternse Slotlanders 79,83

Kidsklasse Mars

 1. MusicKidz Kamper Trompetterkorps 75,00
 2. Kidskorps Takostu 70,00

Kidsklasse Show

 1. Kidskorps Showband Urk 79,33
 2. Musickids Advendo 77,17
 3. Jeugdshowband Noordenveld Roden 76,17
 4. 2Whom 75,83

Middenklasse Show

 1. Showfanfare Jong Advendo 83,17

Aanmeldingen voor het volgende JeugdFestival in Stiens zijn er al!. Wil je deelnemen in 2018?, neem dan nu al contact op met  Jeugdfestival@takostu.nl

Klik hier om de fotoreportage te bekijken, delen op socialmedia mag 😉