Meer dan 700 jonge en oudere muzikanten maken zich op voor een muzikale dag in Stiens. Komende zaterdag 24 juni komen er maar liefs 19 muziekkorpsen naar de Friese plaats om mee te doen aan – terug van weggeweest – Taptoe Stiens of het jaarlijkse JeugdFestival. Voor het publiek valt er met topkorpsen als K&G, Pasveerkorps, Jong Advendo en natuurlijk Takostu veel te genieten.

Na twee jaar van afwezigheid wordt er in Stiens weer een Taptoe georganiseerd op sportcomplex “it Gryn”. De Stichting heeft alles op alles gezet om in dit WMC jaar een mooie Taptoe te kunnen organiseren en dat is gelukt! Op het programma staan vanaf half 5 ‘s middags optredens van Show- en Marchingband K&G Leiden, Pasveerkorps Leeuwarden, CMV Oranje Minnertsga, Drum- en showfanfare Jong Advendo Sneek, Bicycle Showband Crescendo Opende, Showband Takostu Stiens en het Duitse Trompeter Showcorps Leinegarde uit Neustadt.

De Taptoe heeft een hoog WMC-gehalte. Zes korpsen zullen in juli de reis naar Kerkrade maken om deel te nemen aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours. Bijzonder is dat Oranje uit Minnertsga hun mars presentatie zal laten zien in Stiens, terwijl de andere deelnemers hun nieuwste shows laten zien. Show- en Marchingband K&G Leiden zal ook hun 2e show tijdens Taptoe Stiens presenteren. Kortom, een schitterend totaal programma en dé kans om deze korpsen te zien in Fryslan.

JeugdFestival Stiens
Voor de vrijwilligers van Takostu Stiens begint de dag al wat eerder. Om 10.30 uur start het jaarlijkse JeugdFestival Stiens op het hoofdveld van sportcomplex “it Gryn”. Op het programma staan 13 jeugd- en kidskorpsen met leden in de leeftijd van 6 tot 16 jaar die zich aan een professionele jury zullen presenteren. Het JeugdFestival wordt ondersteund door de Friese muziekbond OMF.

Van Kids die hun eerste wedstrijd zullen lopen en zelfs ook een ‘ervaren’ WMC deelnemer. Jong Advendo uit Sneek gebruikt wedstrijden zoals in Assen en Stiens in de voorbereiding op hun WMC deelname. Om die reden worden ze ook als enige gejureerd in de ‘middenklasse’. De andere jeugdkorpsen in de Jeugd- en de in Stiens bedachte ‘Kidsklasse’, voor de allerjongste Jeugd.  

Deelnemende bands JeugdFestival:
Jeugdshowband Irene Ede, Jeugdkorps Urk, Kidskorps Showband Urk, Jeugdkorps Cresendo Opende, Jeugdband Sternse Slotlanders Franeker, Jeugdband Takostu Stiens, Kidskorps Takostu Stiens, Jong Noordenveld Roden, 2WHOM Wommels / Bolsward, Jong Pasveer Leeuwarden, Advendo Kids Sneek, Jong Advendo Sneek, KTK MusicKidz Kampen.

Tot ziens in Stiens!

Het JeugdFestival is gratis toegankelijk en start om 10.30 uur geopend door speaker van de dag; Mw. Nanette Hellinga. Rond 12.00 uur is er een korte pauze waarna het prgramma doorgaat tot de finale rond 15.00 uur. Na afloop wordt het terrein overgenomen door Stichting Taptoe Stiens en zal om 16.30 uur de Taptoe aanvangen.

LET OP, de Taptoe is dus niet zoals voorgaande jaren in de avond maar aan het eind van de middag aansluitend aan het jeugdFestival!