Een verrassende afsluiting van een bijzonder jaar voor de Advendo Korpsen Sneek mag je dit wel noemen. De Advendo instructeurs Richard Kampstra, Marc Brinkhuis en Rob Hamersma hebben tijdens het traditionele Oliebollenconcert van Rolling Home in de Zuiderkerk namens de Advendo Korpsen Sneek de Zilveren Kerstbal 2017 in ontvangst genomen. De Zilveren Kerstbal is de onderscheiding van Rolling Home, voor personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel of muzikaal gebied.

De door het Folkkoor Rolling Home in het leven geroepen cultuurprijs ging dit jaar naar de Advendo Korpsen Sneek vanwege hun opvallende prestaties in dit afgelopen jaar.  Met name de deelname van Advendo aan de jubileum show van Armin van Buuren in de Amsterdam Arena en de bijzondere prestaties van Jong Advendo tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade waren reden voor Rolling Home om deze mooie prijs uit te reiken aan de Advendo Korpsen Sneek

Op 12 en 13 mei jl. maakte Advendo onderdeel uit van de grootste dj show van Armin van Buuren ooit .  In een tweemaal uitverkochte Amsterdam Arena  heeft deze Sneker drum-en showfanfare Advendo samen met Armin van Buuren een aantal optredens in de show The Best of Armin Only mogen verzorgen. In dit spektakel, waarin Armin van Buuren terugkeek op zijn twintigjarige DJ carrière, gaven vele top artiesten acte de présence.  Deze unieke samenwerking met deze top DJ was grote promotie voor de vereniging, de sector March & Show en de stad Sneek.

Jong Advendo schreef deze zomer geschiedenis door terug te keren in Sneek met twee WMC titels en de publieksprijs.  Met het behalen van twee WMC titels in de First Division schreef Jong Advendo vereningsgeschiedenis en waren zij tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor een unicum. Voor het eerst in de lange historie van het WMC ging een jeugdkorps met wereldtitels op zowel het onderdeel show als marsparade naar huis.

Deze uitzonderlijke prestaties zijn een beloning voor een jarenlang consistent gevoerd beleid binnen de Advendo Korpsen Sneek.  Wij zijn dat ook bere trots met deze erkening door Rolling Home en vonden het dan ook passend om onze zeer betrokken instructeurs deze prijs in ontvangst te laten nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Wim Walda