Tijdens het laatste weekend van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (WMC) hebben de Advendo Korpsen geschiedenis geschreven. Driemaal goud met onderscheiding (92,75, 91,67, 93,5 punten) en 1x goud (89,13 punten) en de mooiste prijs tweemaal de publieksprijs.

Nadat de ‘rookwolken’ in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade waren opgetrokken en alle uitslagen bekend waren bleken deze scores genoeg voor twee wereldtitels voor Jong Advendo en een meer dan verdiende vice-wereldkampioenschap op de Marsparade voor Advendo met de hoogste score ooit behaald door Advendo op dit onderdeel.

Met het behalen van twee WMC titels in de First Division schrijft Jong Advendo vereningsgeschiedenis. Nog nooit heeft Jong Advendo zo goed gepresteerd op dit wereldpodium. Tegelijkertijd is Jong Advendo verantwoordelijk voor nog een unicum. Voor het eerst in de lange historie van het WMC gaat een jeugdkorps met wereldtitels op het onderdeel show en marsparade naar huis.

Deze hoge scores voor een jeugdkorps op dit internationale podium als het WMC zijn uiteraard zeer uitzonderlijk maar tegelijkertijd ook geen verrassing. Het is een beloning voor een jarenlang consistent gevoerd jeugdbeleid binnen de Advendo Korpsen Sneek. Instructie, leden en begeleiding verdienen dan ook veel lof voor de energie en enthousiasme die zij jaar na jaar in onze jeugdkorpsen stoppen.

Ondanks het feit dat Advendo op een haar na de Marsparade titel van 2013 met succes had weten te verdedigen overheerst toch de tevredenheid over de de algemene performance van de vereninging tijdens dit WMC.

Nogmaals de hartelijke felicitaties voor alle prijswinnaars van dit WMC met speciale felicitaties aan onze Friese collega’s Takostu uit Stiens en Pasveerkorps uit Leeuwarden. Supporters/fans in binnen- en buitenland bedankt voor jullie niet aflatende support en enthousiasme de afgelopen maanden.

De zomervakantie gaat voor ons nu echt beginnen en dan gaan wij de Advendo-batterijen weer opladen. Vanaf september trekken wij o.a. het land weer in en gaan wij tegelijkertijd weer leuke plannen smeden voor de (nabije) toekomst.