Als docent en bestuurder wil je weten wat de algemene ontwikkeling en voortgang is van een leerling. Wat gaat goed en wat kan beter? Het volgen van een leerling maakt groei inzichtelijk.

“Dat wat aandacht krijgt, groeit!”



De Opleidingscloud, ook wel leerlingvolgsysteem genoemd, maakt het mogelijk de voortgang en aanwezigheid van leerlingen te registreren. Elke docent toetst zijn/haar leerlingen drie keer per jaar en verwerkt deze resultaten in de Opleidingscloud. Deze meetmomenten fungeren als referentiekader voor de docenten en instructie. Een (inval)docent kan dus precies zien wat er elke periode behandeld/besproken is. Ook kan hij/zij terugkijken of de resultaten van zijn/haar leerlingen een stijgende of dalende lijn laten zien. Voor bestuurders is het ook interessant om de aanwezigheid inzichtelijk te krijgen. Daarnaast is het voor ouders ook prettig om de ontwikkeling en voortgang van hun kind te volgen.

Samenwerking
Twee ambitieuze ondernemers in de webdevelopment wereld hebben in april 2018 hun samenwerking bezegeld. Marvin Schaap (ontwikkelaar www.korpsmuziek.nl), die als bestuurder van de Rijnmondband Schiedam dit systeem introduceerde bij de Jeugd Rijnmondband, heeft zijn muzikale collega/vriend Dennis van Rooij (eigenaar DroWeb.nl / PR. Cie Exempel Empel) bereid gevonden samen een nieuwe versie van de Opleidingscloud te ontwikkelen. “Na bijna drie jaar (red: Rijnmondband, Showkorpsen Irene – Ede en ATM Amsterdam) zijn er een aantal aspecten grondig aangepakt om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Met Dennis als extra toevoeging hebben we meer in kunnen zoomen op de mogelijkheden binnen het hedendaagse World Wide Web. Het is zo kinderlijk eenvoudig, dat iedere docent gemakkelijk resultaten kan plaatsen. Waar dan ook, wanneer dan ook!”– Marvin Schaap.

Altijd en overal beschikbaar
De Opleidingscloud is schaalbaar en zeer toegankelijk op zowel desktop, tablet als smartphone. Naast een mobiel vriendelijke website is er ook een officiële iOS App en Android app in ontwikkeling, deze wordt naar verwachting eind 2018 gelanceerd.

Wilt u weten hoe de Opleidingscloud werkt, bekijk dan onze demo op www.opleidingscloud.nl.