Fotoreportage door: Ite Troelstra

Het is Zaterdag 7 mei 2022 tijd voor bevrijdingstaptoe 2022 in het mooie Dronten. Veel publiek rondom het taptoe terrein, de zon schijnt gezellige sfeer, kort om alle ingrediënten voor een mooi middagje muziek.
De deelnemende korpsen zijn:

  • ESKA uit Bemmel
  • SHOWBAND KDO uit Groessen
  • Jong DVS uit Katwijk
  • Show en drumfanfare Oranje IJsselmuiden
  • ESKA trapt af.

Met hun nieuwe show met de titel: “on your feet” gaan we een belevenis aan in de bekende songs uit de wereld van de musicals.
De spanning is van de gezichten af te lezen als ze klaar staan op het taptoe veld.
De master telt af en dan begint de show. Vol energie beginnen de muzikanten aan hun optreden. De show loopt van hot naar her en de muzikanten zetten alles op alles om hun show goed te lopen. Moe maar na mijn inziens een geslaagde show meent onder groot applaus van het publiek.
Als 2e de waren de stoere junioren van DVS uit Katwijk, Deze groep muzikanten is een exacte kopie van hun grote broer DVS. Ze komen het veld op, wat een klank voor een  junioren korps. Dan komen ze recht op mij af en ze nemen hun positie in. De maître neemt zijn plek in op de bok en het orkest wacht stoer kijkend wanneer ze kunnen beginnen aan hun show. Tijdens hun show horen we de prachtige klanken van deze knaapjes, prachtig en het publiek genood zichtbaar.
Voor elke muziekvereniging met een junioren orkest geld dat de jeugd de toekomst is van elke club. De junioren van DVS is een prachtig voorbeeld!
Het 3e korps is showband KDO.
Zij moeten even wat langer wachten tot dat ze hun show kunnen laten zien.
De crew van KDO is bezig om een puzzel in elkaar te zetten, het is een podium.
Dit podium wordt veelzijdig gebruikt door solisten en kleine secties muzikanten.
Een show met veel pit en gevarieerde muziek. Een echte publiek show.
Als laatste is Oranje IJsselmuiden. Oranje laat voor het eerst hun nieuwe showproduct FOUR zien. Er heerst een gezonde spanning bij de muzikanten tot ze het veld op komen.
De spanning is voelbaar, logies het is de première van hun nieuwe show. Maïtre Harold Krikke (de rustheid ) telt af. Oranje begint een rustig met een soort van klokken spel op de voor ijn terwijl de overige muzikanten met de rug naar mij toestaan een warme sound de onderliggende partij is t.o.v.  het klokkenspel.  Uit gebeld draait oranje zich om en worden we omvergeblazen door de klanken van Oranje. Oranje zet een prima show product neer! Tuurlijk is de show nog niet af, maar hij stond en de muzikanten hebben alles gegeven. Een show die gezien mag worden.

Korpsmuziek dankt de organisatie voor hun gastvrijheid!
Wellicht tot volgend jaar!