Bicycle Showband Crescendo vertrekt woensdag 22 augustus naar Moskou om deel te nemen aan de Internationale Militaire Tattoo “Spasskaya Tower Festival” tot en met 3 september.

De taptoe vindt steevast plaats op het bekende Rode Plein in de hoofdstad van Rusland. De 11e editie van het “Spasskaya Tower Festival” wordt georganiseerd vanuit de Russische Defensie. Er zullen hoofdzakelijk beroepsorkesten deelnemen vanuit de gehele wereld. Met totaal meer dan 35.000 toeschouwers is het evenement het grootste militaire muziekfestival van Rusland. Met een groot deelnemersveld van 23 groepen is vanuit de organisatie gevraagd om de show in te korten tot 8 minuten. In totaal zal Crescendo op het Rode Plein maar liefst elf shows geven met het iconische Kremlin als decor.

Woensdag 22 augustus start de reis en vertrekt de bus om 03.00 uur vanuit Opende richting Schiphol om vervolgens met KLM Royal Dutch Airlines naar Moskou te vliegen. De dag daarop staat in het teken om de show te repeteren en de gezamenlijke finale.

Vrijdag 24 augustus zal in de avond de eerste show gegeven worden! De muzikanten kijken ernaar uit om van het Russische publiek te genieten. Iets wat Crescendo nog niet eerder heeft meegemaakt. Naast Japan, Maleisiƫ, Hong Kong, Turkije en andere landen binnen Europa is dit een uniek hoogtepunt wat kan worden toegevoegd binnen het roemrijke bestaan.