The Blue Devils Performing Arts wil jongeren die niet in de USA wonen een kans geven op een plek in een DCI korps door het ter beschikking stellen van een financiële bijdrage in de behoorlijke kosten waar iemand tegen aan loopt als hij of zij de ambitie heeft om bij een DCI korps te gaan lopen. Deze kosten zijn voor jongeren die niet in de USA wonen vaak nog hoger doordat ze bij de maandelijkse Camps aanwezig moeten zijn en dus tegen behoorlijke kosten voor vliegtickets aanlopen.

Gail Schultz is een bekende persoonlijkheid binnen en buiten The Blue Devils familie. Haar betrokkenheid is begonnen in 1971 toen haar dochter Christine lid werd van het Twirlteam van de Blue Devils en haar zoon Steven lid werd van het toenmalige Junior Drum & Bell Corps. Vanaf dat moment heeft Gail vele functies en rollen gehad binnen The Blue Devils waaronder vele projecten en was lid van The Board of Directors, een aantal termijnen ook als President of the Board (Voorzitter). Daarnaast is Gail verantwoordelijk geweest voor de opzet van Blue Devils Promo en dat was niet alleen een goedlopende stand voor alle Blue Devils T-shirts en andere souveniers maar ook een plek waar ex Blue Devils leden zich verzamelden waar die ook stond. Buiten de Blue Devils is zij bekend geworden door haar vele reizen naar o.a. Europa om daar namens The Blue Devils contacten te leggen voor optredens en samenwerkingen. Velen kennen haar als de altijd lachende kleine dame die voor iedereen altijd wel even tijd had voor een praatje.

Deze internationale interesse die Gail had is gestart met de kennismaking met Paul Doop in 1987. Gail was toen voorzitter van The Blue Devils en was verbaasd dat iemand helemaal vanuit de andere kant van de wereld zijn leven ‘on hold’ zette om bij de Blue Devils te spelen. Zij vond het maar niks dat hij helemaal zonder familie duizenden kilometers verderop zat. Zij wierp zich enerzijds op als een tweede moeder en anderzijds nam ze Paul overal mee naar toe om zijn ervaringen aan bedrijven in hele omgeving van Concord in California te vertellen over The Blue Devils en waarom het zo belangrijk is dat deze bedrijven dus The Blue Devils moesten steunen. Zij hield zelfs de familie van Paul op de hoogte (en dat was in een tijd zonder internet best een uitdaging) over het hoe het met hem ging. Via Paul kwam ze in aanraking met mensen in Nederland en het duurde dan ook niet lang voordat The Blue Devils naar Europa kwamen. In navolging van The Devils Advocates (het twirlteam) kwam in 1988 de winter guard van Blue Devils voor het eerst naar Nederland en deed een optreden op de CGN Finals. Vanaf dat moment was Gail een veel en graag geziene gast in Nederland. Ze regelde tevens dat een ex BD guardlid in aantal maanden in Nederland zou verblijven en les zou gaan geven om zo de winter guard activiteit in Nederland een boost te geven. (bij Art Development) Ook maakte ze kennis met vele jonge mensen en een aantal van hen werd onder haar hoede genomen toen die auditie hadden gedaan en toegelaten werden tot de Blue Devils . Dit was steeds een start van lange vriendschappen. Dat werd alleen maar meer toen zij besloot om in 1992 een periode in Nederland te gaan studeren aan de Webster University in Leiden. Hoewel ze hier woonde bleef ze in nauw contact met haar geliefde Blue Devils. Maar vanuit Nederland reisde ze Europa door om de Blue Devils bij vele organisaties te introduceren. Het was de start van een hele serie reizen die The Blue Devils maakte naar o.a. Europa zoals in 1992, 2000, 2005 en 2015. Gail was dol op reizen maar ze had een zwak voor Nederland door de vele vriendschappen die er waren ontstaan.

The Gail Schultz International Fellowship

Terug in de USA was Gail DE persoon die altijd aandacht had voor het welzijn van de internationale leden. Ze wilde dat die het goed hadden bij The Blue Devils en nam ze soms zelfs in huis. De Nederlandse Blue Devils-leden hadden een streepje voor. In 2016 nam ze afscheid van The Blue Devils en uiteindelijk verhuisde Gail naar Florida om dicht bij haar familie te wonen. Gail overleed op 9 augustus 2020 op 78-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan haar en aan haar liefde voor de internationale verbintenis door muziek en dans heeft The Blue Devils Performing Arts besloten een fonds te starten onder de naam: The Gail Schultz International Fellowship. Vanuit dit fonds worden de financiële bijdragen mogelijk gemaakt.

Om kans te kunnen maken op de Gail Schultz International moet je je hiervoor aanmelden via de site https://bluedevils.org/support/gail-fellowship/
Als je dan je naam en email hebt ingevuld kun je digitaal je aanvraag indienen. Er wordt aan je gevraagd een drietal zogenaamde ‘essays’ te schrijven:
1. Iets over jezelf en waar je nu staat in je leven
2. Waarom wil je graag in een drum corps in de USA spelen, wie/wat heeft je
geïnspireerd, wat is je doel hiermee en wat wil je met je ervaringen gaan doen
3. Gail Schultz heeft op haar geheel eigen wijze invulling gegeven aan de internationale
verbinding via drum corps. Wat ga JIJ doen om de internationale verbintenis via drum
corps te versterken?

Ieder van de essays moet minimaal 250 en maximaal 500 woorden bevatten. Daarnaast moet je ook 2 aanbevelingsbrieven meesturen (zogenaamde Letter of Recommendation). De beurs is niet exclusief voor The Blue Devils bedoeld. Het is geldig voor ieder DCI korps en dus alleen voor jongeren die NIET in de USA wonen. De complete aanvraag moet uiterlijk op 1 oktober 2021 zijn ingediend.

English version: https://bluedevils.org/support/gail-fellowship/