Nog nooit in de voorgaande edities is het gelukt om alle WMC deelnemers uit het Noorden op het programma te krijgen. Op de zaterdagmiddag van 29 april 2017 gaat het echt gebeuren. ALLE noordelijke korpsen laten hun nieuwste product aan elkaar- en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen gaan elkaar tijdens het evenement voorzien van tips en tricks. ‘Take One’ 2017 vindt plaats op het sportcomplex van SWZ Boso in Sneek. In totaal zullen er die middag in totaal ruim 550 muzikanten deelnemen, uniek!

Op het programma staan maar liefst tien show-optredens: Advendo Sneek, Pasveerkorps Leeuwarden,North Frisian Percussion Corps Dokkum, Showband Marum, Noordenveld Roden, Bicycle showband Crescendo Opende, Takostu Stiens, Jong Advendo Sneek, Sternse Slotlanders Franeker en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk. CMV Oranje uit Minnertsga zal in Kerkrade als enige ‘noorderling’ deelnemen aan de mars-wedstrijden en dus laten ze tijdens Take One hun marsen op een parcours zien en horen.

Ook voor deze editie is bewust gekozen om de try-out al vroeg op de agenda te zetten. Instructieleden hebben dan meer tijd om de commentaren mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de show in de aanloop naar het WMC. De instructieleden en eventueel ingehuurde juryleden gaan vooral kijken naar het muzikale boek, het visuele ontwerp en het effect, the X-Factor. Omdat het nog vroeg in het seizoen is, wordt minder nadruk gelegd op de uitvoering. Na iedere show wordt in besloten kring overlegd. Er worden geen punten gegeven. Na de try-out volgt dan ook geen ranglijst.

De voorgaande edities trokken ruim duizend nieuwsgierige bezoekers. ‘Take One’ is geen taptoe of wedstrijd, maar een try-out. Bezoekers betalen bij de ingang een minimale bijdrage voor de dekking van de onkosten waarvoor men uiteraard alle complete shows te zien zal krijgen. Zaterdag 29 april 2017: noteer die datum!

Red. Omdat ‘Take One’ geen eigen stichting of vereniging is steunt Stichting Korpsmuziek het initiatief en heeft daarvoor op Facebook een evenement aangemaakt. Klik hier om je aan te melden. ‘Take One’ is met verdere details ook te vinden in de agenda van Taptoes.nl