Het behalen van de eerste plaats tijdens de ‘Nederlandse Kampioenschappen Mars’ op 29 juni jl. was voor burgemeester H. Lenferink aanleiding Jong K&G woensdagavond 9 juli te bezoeken tijdens hun repetitieavond en hen namens de gemeente Leiden te feliciteren met het mooie resultaat. In het kielzog van de burgemeester betraden vele trotse ouders, familieleden, de nagenoeg voltallige Show- en Marchingband, K&G 3 en overige belangstellenden de repetitiezaal. Voor het orkest was dit bezoek tot het laatste ogenblik geheim gehouden. Des te groter was daarom de verrassing. In zijn toespraak gaf de burgemeester aan bijzonder trots te zijn op de prestaties van Jong K&G en dat zij daarbij een goed voorbeeld hebben aan de Show- en Marchingband die al vele jaren tot de muzikale wereldtop behoort. Ook het instructieteam, dat aan de basis stond van het succes, werd bedankt. ‘Bezoekers van buiten Leiden zijn vol lof over het grote K&G’ aldus de burgemeester. Zij zeggen altijd ‘wauw’ dat jullie hier zoiets hebben. ‘Een beetje kunnen ze het allemaal wel, maar deze klasse is uitzonderlijk’.

Kampioenen op bezoek bij kampioenen
Jong K&G werd uitgenodigd om een keertje mee te gaan naar een wedstrijd van basketbalteam Zorg en Zekerheid Leiden. De zaal is daar altijd goed gevuld en het zou mooi zijn als de kampioenen daar zouden spelen. ZZ Leiden speelt sinds 2006 in de Dutch Basketball League, de hoogste competitie in Nederland. Met tot op heden twee landskampioenschappen, twee keer bekerwinnaar en twee keer winnaar van de SuperCup. Het aanbod werd met luid gejuich ontvangen hoewel daarvoor nog wel een gaatje moet worden gevonden in de goed gevulde agenda met optredens.

Nadat nog één keer de kampioensmars Glorious Victory werd gespeeld, werden alle leden persoonlijk door de heer Lenferink gefeliciteerd. Onder de klanken van het clublied ‘In noord, oost en zuid laat K&G zich horen’ werd er tenslotte nog een foto gemaakt samen met de burgemeester.

Foto’s: J Kortekaas