Home Evenementen Wedstrijden Calgary Stampede Showband uit Canada gaat voor winst in Kerkrade

Calgary Stampede Showband uit Canada gaat voor winst in Kerkrade

392
0

De Calgary Stampede Showband uit Canada is blij te kunnen melden dat ze zullen deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade komende zomer. De Showband zal uitkomen in de World division en deelnemen aan de showwedstrijd.

Hoewel de Showband de World Association of Marching Show Band (WASMB) kampioenschappen vijf keer heeft gewonnen, zijn ze op het WMC nooit verder gekomen dan een prachtige derde plaats in 2009. Ook tijdens de WMC’s van 1985, 1989, 1993, 1997, 2001 waren de Canadezen van de partij. Volgens directeur van de Stampede’s, Aaron Park streven ze altijd naar uitmuntendheid en hij is blij dat ze zich internationaal kunnen gaan meten. Ook vindt hij het een unieke kans voor de leden om in aanraking te komen met andere muziekstijlen en muziekculturen. Het is altijd goed om deze persoonlijk te ontdekken en te ervaren.

Naar eigen zeggen zetten leden en instructie alle zeilen bij om het WMC te kunnen winnen!. Park: ”Er wordt het hele jaar gewerkt om een concurrerende show op het veld te krijgen. Vanaf nu tot eind juni zullen er zo’n 300 oefenuren op het programma staan. Er mag geen tijd verloren gaan en dus is ook de reis al helemaal ingepland tussen oefen-tijden in. Na de laatste training in Canada is het aansluitend vliegen, aankomen, acclimatiseren, perfectioneren en wedstrijd-deelname”.

De Calgary Stampede Showband viert in 2017 de 150ste verjaardag van Canada. Daarom zijn ze verder ook te zien in Vimy Ridge in Frankrijk en Ypres in België. Ook zullen ze in Aken (D) te zien zijn en deelnemen aan een tentoonstelling in het Parkstad Limburg Stadion.

Wil je de Calgary Showband volgen ?, check dan Facebook, Instagram, en Twitter.

Photo credit: Kien Le