Home Organisaties Carolien van Egmond wint Kattukse Maestro

Carolien van Egmond wint Kattukse Maestro

272
0

Carolien van Egmond heeft de finale van Kattukse Maestro 2017 gewonnen. Van de vier aspirant-Maestro’s kreeg zij van de jury en de aanwezige bezoekers de meeste waardering voor haar optreden. Kattukse Maestro werd georganiseerd door de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) en vond plaats op 20 mei jl. in het sfeervolle clubgebouw van de vereniging. Voor het concerterend orkest Big Band Plus van DVS en zangeres Antje Monteiro waren prominente rollen weggelegd. Zij lieten zich door de kandidaten dirigeren. De presentatie was in handen van Arie Nijgh.

“Kattukse Maestro was een groot succes. Iedereen heeft genoten van een ontspannen avond vol muziek, passie en een vleugje humor”, aldus Kees Onderwater namens Big Band Plus. “De doelstellingen, het organiseren van een laagdrempelig muziekevenement en het veelzijdige Big Band Plus onder de aandacht brengen van een breed publiek, zijn behaald. In een vol clubgebouw heeft jong en oud in een ongedwongen sfeer zich goed geamuseerd.”

DVS had voor Kattukse Maestro een viertal prominenten weten te strikken. Carolien van Egmond, Piet de Vries, Henriëtte van den Anker en Harry de Bruin gingen de uitdaging aan om zich in twee maanden tijd te ontwikkelen tot dirigent. Zij moesten niet alleen Big Band Plus in de hand houden maar ook Antje Monteiro aandacht geven. “Een afwisselend programma van instrumentale en vocale muziek en diverse muziekstijlen; van klassiek tot lichte muziek”, vertelt Kees. “Maat houden, inzetten aangeven en slagbewegingen. Het was voor de kandidaten moeilijker dan vooraf ingeschat, maar zij hebben zich er prima doorheen geslagen en genoten van hun deelname.”

De jury bestaande uit Albert Fuldner, dirigent en organist, Johannes Leertouwer, dirigent en violist, en Bart van Meijl, dirigent van Big Band Plus, was vol lof over de kandidaten. Na het eerste instrumentale deel en de begeleiding van Antje Monteiro wees de jury na rijp beraad Carolien en Henriëtte aan als finalisten. Zij dirigeerden ieder nog één stuk. “Uiteindelijk bleek Carolien het beste in staat het orkest naar haar hand te zetten en won zij de titel Kattukse Maestro 2017. De jury vond haar dirigeren overtuigend. Zij straalde autoriteit uit en had de duidelijkste slagbewegingen.” De burgemeester van de gemeente Katwijk, de heer Cornelis Visser, maakte de winnares bekend en feliciteerde haar met de overwinning. Een trotse Carolien ontving ter herinnering een beeldje.