De grote invloed die Covid-19 heeft op de indoor performance arts weerhoudt CGN er niet van groots uit te pakken. “Het reguliere seizoen kan geen doorgang vinden en daarom is het belangrijker dan ooit om samen het mooiste van onze activiteiten te laten zien” aldus voorzitter Paul Doop.

CGN is op zoek gegaan naar online alternatieven om zo voor deelnemers wereldwijd een alternatief te bieden voor de liefhebbers van de indoor performance arts. Bovendien biedt de online opzet ook een kans voor show- en marchingbands, slagwerkgroepen en fanfares om voor hun leden een passende activiteit te bieden. Juist ook voor deze groepen is dit HET moment om eens alternatieve manieren uit te proberen om zichzelf als korps verder te ontwikkelen of je leden eens iets anders te bieden want niemand weet of we komend jaar wel weer gewoon taptoes en parades kunnen en mogen verwachten. Het CGN circuit biedt voor iedere liefhebber van dans en muziek wel een mogelijkheid.

“Tijdens de voorbereidingen hebben we contact gehad met deelnemers, jury en contacten van over de hele wereld om zo vorm te geven aan een zo volwaardig mogelijk seizoen. De reacties zijn unaniem enthousiast. Het kan wellicht niet op tegen een seizoen waarbij we uitverkochte events zien en waar we elkaar ontmoeten, maar op deze manier blijven we invulling geven aan onze missie; Het verbinden en ontwikkelen van mensen door dans en muziek. We zitten vol energie om samen de schouders eronder te zetten om zo de wereld te laten zien dat onze activiteiten springlevend zijn en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij”.

De online competities krijgen vorm in vier categorieën:

1. CGN 2021 Competitie; the online edition;
2. Individual & Ensemble Competitie
3. CGN Challenges
4. CGN eTalent

Maar daarboven op wil CGN op zaterdag 10 april 2021 De CGN 2021 Championships organiseren voor alle reguliere klasses. Dit zal het enige LIVE event zijn dat CGN komend seizoen organiseert, uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende regels in het kader van Corona. Het kernteam en medewerkers van CGN kijken enorm uit naar het komende seizoen.

“We steken financieel ons nek uit en dat is best spannend maar we vinden het zo ontzettend belangrijk dat we muziek- en colorguardverenigingen een doel geven om wekelijks bij elkaar te komen. We hebben hier uitdrukkelijk rekening gehouden met de beperkingen die de Coronamaatregelen met zich hebben meegebracht de afgelopen tijd en wellicht ook nog de komende periode. Door verschillende vormen aan te bieden dwingen we niemand onnodige gezondheidsrisico’s te nemen. Ook als jouw vereniging niet meedoet dit jaar, kun je toch meedoen aan het CGN circuit in 2021.

Ook aan verenigingen die normaal niet meedoen aan het CGN-circuit willen we een handreiking doen. Ook voor deze groepen is het CGN-circuit dit jaar misschien wel het beste alternatief. Zet die eerste stappen eens op het gebied van show, probeer wat dingen uit voor je nieuwe (WMC) programma, ga eens in kleinere ensembles meedoen of meld je gewoon aan voor een van de informatiesessies om te luisteren wat CGN in 2021 voor jouw vereniging kan betekenen. Dat is onze missie als CGN….mensen verbinden door dans en muziek ook in deze lastige tijden” aldus de voorzitter van CGN, Paul Doop.

Op 28 november a.s. (NL) en 1 december a.s. (ENG) vinden er online meetings plaats voor een uitgebreide toelichting over het nieuwe seizoen. Op de website www.cgnunited.nl vind je uitgebreide informatie voor deelnemers en kijkers. Tevens vind je hier de agenda met daarin alle uitzendmomenten van het volledige seizoen.