Voor zaterdag 13 juni 2020 stond de zesde editie van de Almelose Taptoe gepland. Een keur aan landelijke korpsen stond klaar om er weer een spetterend muziekfeest van te maken. Er was gezorgd voor een verrassende opening met parachutisten en een paramilitair korps om aan te sluiten bij de jubileumherdenking van 75 jaar bevrijding. ’s Middags een streetparade in het centrum van Almelo en ’s avonds een show op Erve Asito.

De stichting Almelose Taptoe heeft ten gevolge van het Coronavirus en de daaruit voortvloeiende maatregelingen van de overheid om tenminste tot 1 juni geen evenementen te organiseren besloten de Taptoe op 13 juni af te lassen.

Naast de overheidsmaatregelen was er al onduidelijkheid omtrent de beschikbaarheid van het stadion in verband met het mogelijke inhaalprogramma van het betaalde voetbal. Ook korpsen gaven aan zich te weinig kunnen voorbereiden op de show, die ze wilden uitvoeren tijdens de Almelose taptoe.

In overleg met de korpsen wordt deze taptoe doorgeschoven naar 2021. De uitvoeringsdatum zal t.z.t. bekend worden gemaakt, als het competitieprogramma van Heracles Almelo voor het seizoen 2020/2021 bekend is. Wij hopen dan alle enthousiaste taptoeliefhebbers in gezondheid te mogen ontvangen op deze uitgestelde editie van de taptoe. De reeds aangekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe editie !.