Het CGN seizoen 2018 is zaterdagmiddag officieel begonnen. Even voor twee uur werd in Sportcentrum Drachten de eerste vloer uitgelegd en kwam de eerste groep achter de bekende zwarte gordijnen vandaan. Dat betekent dat de strijd in de verschillende classes ook weer is begonnen. Wie gaat er dit seizoen met de felbegeerde vlag en titel vandoor? We gaan het allemaal zien. Alle deelnemers hebben gisteren in ieder geval weer ontzettend hun best gedaan.

United-Northern Winterguard was een van deze deelnemers. Zij komen ook dit seizoen weer uit in de A Class. Om 19.38 uur verschenen zij op de vloer. Aangezien contest Drachten voor United een soort van “thuiswedstrijd” is, was de publieke belangstelling voor United groot. De leden werden luid aangemoedigd. Dit zorgde voor een mooie sfeer.

United beloonde het publiek met een fantastische uitvoering van ‘Caught In A Spidersweb’. Een show over het web van de maatschappij. Iedereen voelt zich wel eens gevangen en verstrikt in dit web. Het is benauwd en je wilt jezelf hiervan losmaken. Zoeken naar je eigen weg, je eigen plek en je verzetten tegen hoe het hoort en wat er van je verwacht wordt. Tegelijkertijd zijn we soms zo bezig met “anders” willen zijn en het creëren van een eigen unieke identiteit dat we vergeten dat het oké is om gewoon onderdeel te zijn van de maatschappij. De 16 enthousiaste leden nemen bij deze show “het web” heel letterlijk. Als echte spinnen namen ze in Drachten het veld in beslag. Ze lieten heel mooi de tweestrijd zien: zich losmaken van de gevestigde orde en een eigen identiteit zoeken, maar ondertussen wel deel uitmaken van de maatschappij. Geweldig gedaan! Heeft de jury dit ook gezien?

De jury gaf 67,35 punten waarmee United keurig vierde werd in de A Class. De A Class bestond in Drachten uit 6 deelnemers. Een goed begin van het CGN seizoen 2018.

De komende tijd zit United niet stil. Er zal weer hard getraind worden om tijdens contest Wijchen, op zaterdag 10 februari, nog beter voor de dag te komen.

Volg United via Facebook, Instagram en Snapchat (unitednw) en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Foto’s: Jetty Bruinsma