Afgelopen zaterdag 23 maart werd de Open Class van DSG-Connected uit de Waadhoeke NEDERLANDS KAMPIOEN tijdens de CGN (Colorguard Nederland) Championships 2024, De Finals, in Eindhoven.

De colorguard dames van Junior, A class en Open class reisden afgelopen vrijdag af naar Eindhoven. ‘De finals’ – de kampioenschappen van de winterguard competitie Colorguard Nederland (CGN). Een spannende competitie, vooral voor de Open Class. Vorig jaar promoveerden zij tijdens de competitie al van de A-Class naar de Open Class. Dus startten ze dit jaar voor het eerst in de Open Class, een klasse van een heel ander kaliber. Al na de eerste contest (wedstrijd), wisten de dames van de 3e (72,7 p) naar de 1e plek te klimmen en deze te handhaven met minimale verschillen. Boven verwachting en bijzonder knap, maar ontzettend spannend.


De Finals-ochtend begon al vroeg met voorrondes (Prelims) om te plaatsen voor de Finals later op de dag. De spanning was om te snijden. De Connected A class werd vorig jaar Nederlands kampioen in de Regional A class. Ook dit jaar bezorgden zij menigeen kippenvel met hun prachtige show. Met 77.19 werden zij 5de. Ook Connected Junior liet een prachtige show zien. Hun sterke programma werd beloond met 73.74 punten.

Met veel meegereisde fans, ‘vloerploeg’ en staff waren als laatste alle ogen gericht op de Connected Open. Zou het lukken om de kampioensvlag mee naar Friesland te nemen? Zou het keiharde vele trainen worden beloond? Tijdens de prelims scoorden ze wederom eerste plaats, maar de meiden waren alles behalve tevreden. Dan door naar de finale, het avond programma. Opnieuw totale focus. Met zenuwen meer onder controle en bewust van eigen kunnen nog 1x knallen! En het lukte. Een super strakke show werd neergezet en iedereen was tevreden. Beter kon echt niet. Maar zou het genoeg zijn? Tijdens de enerverende prijsuitreiking kwam het verlossende woord. Met 84.50 punten werden ze Nederlands Kampioen en klonk het Fries volkslied door de arena. Een mooi gebaar van de organisatie!

Met grote trots en respect voor deze topsporters met hun staff werden alle groepen zondag weer verwelkomd in Friesland. Een serenade van de drum- en showfanfare van DSG kon hierbij natuurlijk niet ontbreken!!