DSG was afgelopen weekend één van de vele deelnemers aan het tweedaagse muziekconcours ‘Rasteder Musiktage’. Op zaterdag werd in de kwalificatieronde de nieuwe show ‘Come Together’ aan het publiek en de jury gepresenteerd. Tijdens de finale op zondag werd de show met een prachtige score van 84,33 punten beoordeeld, waarmee de Europese titel in de wacht werd gesleept.

Op zaterdagmorgen reisden ruim 70 leden van de gloednieuwe fusievereniging uit de Waadhoeke af naar het Duitse Rastede, want ’s avonds stond de kwalificatie voor de showklasse op het programma.

Met een fijne sound en een sterk uitgevoerde choreografie gaven de leden van de drumfanfare en zomerguard van DSG tijdens deze wedstrijd al snel hun visitekaartje af. Tijdens de kwalificatieronde wist DSG, met een score van 83,5 punten, zich te plaatsen voor de finale.

Op zondag stond de finale van de showklasse op het programma en hier mocht DSG als laatste deelnemer in haar divisie aantreden. Met de ervaring van de uitvoering tijdens de vorige avond wist DSG ook tijdens de finale een strakke en muzikale show neer te zetten. Het publiek werd erg enthousiast van DSG en ook de jury bleek onder de indruk.

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat DSG zich zelfs nog verbeterd heeft ten opzichte van de score in de kwalificatie en werd met een prachtige score van 84,33 punten de Europese titel gewonnen!


Foto’s: Raymon Torenbeek (RT)