OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op zondag 9 juli 2017 neemt Drumfanfare Michaël (DFM) uit Nijmegen voor de vierde keer deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het bekende internationale festival wordt één keer in de vier jaar georganiseerd en promoot en bevordert de internationale blaasmuziek.

De eerste deelname van DFM in 2005 was uit de hand gelopen grootspraak; een nieuwe dirigent en een nieuwe voorzitter die domweg zeiden: “we gaan naar het WMC”. Na aanvankelijke scepsis sloeg dit snel om in een enorme motivatie om dit doel te behalen.

De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang. Zo ging DFM in november 2016 op concours ter voorbereiding op het WMC. Het optreden staat in het teken van ‘East meets West’. In een periode waarin op het politieke wereldtoneel de verhoudingen steeds meer op scherp komen te staan, kiest DFM voor een echte Russische mars (Abschied der Slawin) en een typische Amerikaanse mars (Bravura). 30 jaar na de historische Gorbastjov-Reagan ontmoeting in Reykjavik, brengt DFM de werelden weer muzikaal tot elkaar.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Drumfanfare Michaël streeft naar een zo hoog mogelijk resultaat zonder dat dit ten koste gaat van het plezier van de muzikanten. Een gouden medaille is wel zeker de inzet.

De voorbereidingen van Drumfanfare Michaël zijn te volgen via:

www.facebook.com/drumfanfaremichael.