Elk jaar zijn er Nederlanders die de reis maken naar Amerika om daar mee te doen met de beste Marching ensembles ter wereld, namelijk in de Drum Corps International (DCI) competitie. Ze zijn hiervoor vaak 3 maanden in de zomer in Amerika, soms in het voorseizoen ook nog wel eens tijdens een auditieweekend en touren zo door heel Amerika om tientallen optredens te doen voor duizenden toeschouwers per avond.

In die zomerperiode wordt er per dag tussen de 6 en de 12 uur gerepeteerd om ervoor te zorgen dat de show zo goed mogelijk is.  Aan het einde van de zomer komen alle ‘Drum & Bugle Corps’ samen in Indianapolis, waar er gestreden om de titel van ‘DCI World Champion’, waar het hele seizoen naartoe gewerkt wordt.

Om te stimuleren en ondersteunen dat er Nederlanders zijn die dit doen, en weer met veel ervaring terug naar Nederland komen om die ervaring weer hier te delen is in 2006 de ‘Dutch in DCI foundation’ opgericht. Elk jaar worden er 3 scholarships uitgereikt van $ 1000,- aan de Nederlanders waar door de Dutch in DCI-members het meest op gestemd is.

Dit geld wordt door de Dutch in DCI members samen bij elkaar gebracht door jaarlijks een bedrag te betalen wat recht geeft om te kunnen stemmen voor wie de scholarships dat jaar krijgen. Sinds 2006 heeft de Dutch in DCI Foundation al meer dan $ 40,000, – uitgekeerd en het zo voor veel jongeren makkelijker gemaakt om DCI te kunnen doen!

Ook dit jaar zijn er weer een aantal Nederlanders die meedoen, dit jaar zijn dat er 6, en dit zijn:

Lorenzo van Dam          Trompet              Phantom Regiment
Xander van Kommer     Snare                  Carolina Crown
Thirza de Bruin             Colorguard           Boston Crusaders
Loraine Saly                  Mellophone          Phantom Regiment
Marjon van Dijke          Trompet              Mandarins
Amber Snip                   Bariton                Heat Wave

Via de nieuwe website van Dutch in DCI: www.dutchindci.org kan er meer informatie gevonden worden over DCI, Dutch in DCI, over al deze jongeren, en kan er gestemd worden op de persoon die volgens jou de scholarship het meest verdient!

Volg ons ook via Facebook op https://www.facebook.com/dutchindci/ hier worden deze zomer alle verhalen en updates van ‘onze’ Nederlanders in DCI gedeeld.