Op zaterdagmiddag 9 september 2023 organiseert de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) de Taptoe at the Beach in het centrum van Katwijk. Dit evenement wordt door DVS geheel gratis aangeboden aan alle ouderen binnen de gemeente Katwijk maar ook voor alle overige inwoners.

Het belooft een prachtige middag te worden aldus Alderik van Duijn – Bandmanager van DVS. “Het grote doel van deze middag is vooral dat we de oudere en eenzame Katwijkers gaan bereiken. We willen met dit evenement de bezoekers een leuke en gezellige middag bieden zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Dit is mogelijk gemaakt door mooie bijdragen vanuit diverse zorgorganisaties zoals Marente, Topaz en Het Raamwerk via het Fonds 1818. Daarnaast zorgen het Winkelhart Zeezijde, de Wijkvereniging Katwijk aan Zee en de deelnemende orkesten, die allemaal belangeloos hun medewerking zullen verlenen, ervoor dat we dit evenement volledig gratis kunnen aanbieden!”.

Een unieke geste omdat het organiseren van een taptoe normaal gesproken een zeer dure aangelegenheid is. Van Duijn: “Natuurlijk moesten we concessies doen. Eigenlijk wil je tijdens een taptoe in de avonduren groots uitpakken met een tribune en een echt groots en kostbaar spektakel. Maar het mooie is dat het programma deze middag er toch ontzettend leuk er uit gaat zien met mooie en aansprekende orkesten. De taptoe wordt gehouden op het Andreasplein met op de achtergrond de op dat moment 100 jaar bestaande Oude Kerk waar ook de gehele dag diverse activiteiten zullen plaatsvinden”.

En dit is nog niet alles, want voorafgaand aan de taptoe organiseren we een parade door het winkelcentrum van Katwijk. Vanaf 14:15 uur zal het eerste orkest vetrekken vanaf het Clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg en komt rond 14:35 uur aan in het centrum waarbij op verschillende plaatsen stilstaand muziek gemaakt zal worden. Om de beurt vertrekt er een orkest en zo zal er tot 15:45 uur muziek zijn in het Winkelcentrum Zeezijde. Vanaf 15:15 uur kan het publiek ook nog genieten van een optreden van DVS on Stage op het Andreasplein om het publiek dat naar de taptoe komt kijken alvast in de juiste sfeer te brengen.

Van Duijn: “Taptoe at the Beach begint op het Andreasplein om 16:00 uur en we nodigen iedereen hierbij van harte uit voor een mooie middag vol gezellige klanken. Het programma bevat optredens van orkesten vanuit het gehele land. Zo hebben we de Euroband uit Rotterdam, een orkest dat hard aan de weg timmert en zeer populair is bij het publiek. Daarnaast hebben we Jong Jubal uit Dordrecht, een jeugdorkest dat niet vies is van een uitdaging en altijd een spectaculaire show weet te brengen. En  wat dacht je van Advendo uit Sneek. Voor wie de naam even niets zegt: denk aan zwart en wit, de bontmuts en flitsende bewegingen op muziek en iedereen weet over welke band het gaat. En ook nog eens de WMC Wereldkampioen Marsparade 2022!”.

Natuurlijk ontbreken ook de orkesten DVS zelf niet in dit programma. Een taptoe van een hoog kwalitatief niveau met WMC Wereldkampioenen op maar liefst drie onderdelen.