Het publiek in Stiens tijdens het Jeugdfestival Stiens had een primeur, als allereersten mochten zij het nieuwe uniform van het Kidskorps van Showband Urk bewonderen. De kinderen hebben de afgelopen weken enorm hard gewerkt aan een nieuwe veldshow. De jury wist dit te waarderen en maakte ze kampioen in de kids klasse met 79,33 punten. Fantastisch zagen de kinderen eruit in hun nieuwe uniform dat onder andere mogelijk is gemaakt door Rabobank Noordoostpolder-Urk, Boni Supermarkten en Diepvries Urk.

Voor de zesde keer werd het Jeugdfestival Stiens gehouden, met ook dit jaar weer een deskundige jury. Het Jeugdfestival met maar liefst 13 korpsen die het in verschillende divisies tegen elkaar opnamen. Ook het Jeugdkorps van Showband Urk nam deel aan het Jeugdfestival Stiens. En behaalde een tweede plaats in de Jeugdklasse met 86,17 punten. Hun show “Dynamic Power” werd enorm gewaardeerd door het publiek.

Showband Urk
Showband Urk is een actieve vereniging met een Jachthoornkorps, Jeugdkorps en Kidskorps. Het Jachthoornkorps van Showband Urk is al jaren een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.