Ben je een gepassioneerd dirigent, instructeur of lid van een marching- of showband en wil je jezelf onderdompelen in de wereld van muzikale en visuele perfectie? Dan is de exclusieve WMC Clinic op zaterdag 14 oktober 2023 een evenement dat je niet mag missen. Op 14 oktober 2023 komen vier internationale docenten uit de marching- en showwereld, Paul Doop, Michael Gaines, Ron Hardin en Giff Howarth, naar Kerkrade om een clinic te geven. Deze clinic biedt juryleden, dirigenten, instructeurs en leden een unieke kans om te leren, te groeien en te netwerken met gelijkgestemde professionals uit de marching- en showwereld.

Tijdens deze clinic word je geïnspireerd door topdocenten uit de Verenigde Staten en Nederland, die je meenemen op een reis door de wereld van het jureren op de onderdelen Music, Visual en Effect. De docenten zullen aan het werk gaan met twee gerenommeerde marching- en showbands, namelijk de Maastrichtse Verkenners Band en Jong Pasveer Leeuwarden, en je meenemen in de keuken van de WMC-jury. Je neemt deel aan interactieve workshops en discussies onder de vakkundige leiding van deze docenten.

De docenten zijn meesters in hun vak en zullen je begeleiden in hun visie op het creëren van perfecte harmonie tussen melodieën, ritmes en klanken, die het publiek betoveren. Je leert nieuwe inzichten in visuele presentaties, waardoor je optredens een blijvende indruk achterlaten. Subtiele bewegingen en overweldigende choreografieën zullen het publiek en de jury in vervoering brengen en de emoties laten exploderen.

Tijdens de clinic zul je de kracht van effect ervaren en krijg je tips en trucs aangereikt om het publiek en de jury te raken. Ontdek hoe elke noot kan resoneren en elke beweging kan spreken, zodat je optredens een nog grotere impact krijgen

Schrijf je vandaag nog in voor onze clinic en laat je inspireren wat wellicht kan leiden tot deelname aan het Wereld Muziek Concours Kerkrade in 2026. Bereid je voor om naar huis te gaan met een schat aan nieuwe inzichten en tools die je nodig hebt om jouw marching- of showband naar nieuwe prestaties te leiden. Dit is een kans die je niet wilt missen!

Deze clinic wordt georganiseerd door het Wereld Muziek Concours (WMC) in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) Doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP). Het zal je muzikale en visuele reis transformeren naar een “next level”.

Voor meer informa4e en inschrijven bezoek je onze website www.wmc.nl
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Details van de clinic
Organisatie: WMC, in samenwerking met KNMO, doelgroep SMP
Datum: zaterdag 14 oktober 2023
Plaats: Sportcomplex VIE–Optiesport, Vieboulevard 21, 6461 ND Kerkrade
Tijd: 12.45 uur – 18.30 uur
Bands: MVB Maastricht Jong Pasveer Leeuwarden
Kosten: € 25,- (deelname interactieve clinic)
Inschrijving: www.wmc.nl
Inschrijving mogelijk tot en met 6 oktober 2023

Dagindeling
Clinic Mars: 13.00 uur – 13.45 uur
Clinic Show: 13.45 uur – 15.30 uur
Pauze: 15.30 uur – 16.00 uur
Clinic Indoor: 16.00 uur – 17.30 uur
Eindpresenta4es: 17.30 uur – 18.30 uur

Informatie
Voor meer informa4e kun je contact op nemen met Henk Smit, artistic manager Marching, Show, Percussion: henksmit@wmc.nl