Home "Kleintje Taptoe Leeuwarden - Grutsk"

  “Kleintje Taptoe Leeuwarden – Grutsk”

  341
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 30/06/2018
  14:00 - 16:30

  Locatie
  Oldehoofsterkerkhof

  Categorieën


  Nog eenmaal zal er op het Oldehoofsterkerkhof een Taptoe worden georganiseerd. Zeven Friese showkorpsen laten op zaterdag 30 juni tijdens het megaspektakel Grutsk hun show zien op het plein, waar ooit de eerste editie van Taptoe Leeuwarden plaatsvond. De Taptoe begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Het publiek kan onder andere genieten van Advendo Sneek, Takostu Stiens en het Pasveerkorps.

  Tijdens Grutsk zetten meer dan 2018 muzikanten van Friese muziekverenigingen de binnenstad van Leeuwarden op z’n kop. Er zijn vanaf tien uur ’s ochtends optredens van HaFaBra-korpsen op meerdere podia, er zijn drumbattles, streetparades en het festijn wordt ’s avonds afgesloten met een slotspektakel op het Wilhelminaplein.

  De organisatie van Grutsk, die bestaat uit de Friese muziekbond OMF en Proud Event (bekend van Proud on Stage en Taptoe Leeuwarden), besloot om nog eenmaal een Taptoe te organiseren. De laatste editie van Taptoe Leeuwarden vond plaats in 2013. Daarna werd het evenement vervangen door de theaterversie Proud on Stage.

  Het event begint om 14.00 met een showoptreden van CMH Menaldum. Daarna zijn in deze volgorde de shows van de Graham Lowlanders, Jong Pasveer, Advendo Sneek, Takostu Stiens, Jeugdband Takostu Stiens, Jong Advendo en de Sternse Slotlanders te zien. Het Pasveerkorps liet eerder al weten dit jaar geen showoptredens te doen, maar studeert voor Grutsk tot een speciale act in. Daarmee sluiten ze de Taptoe af.

  Er is geen traditionele finale met Wilhelmus en Taptoesignaal, omdat de deelnemers aan de Taptoe ook op andere momenten te zien en te horen zijn. Zo doen Takostu, Advendo en Sternse Slotlanders mee tijdens de Drumbattle op het Wilhelminaplein. Het grootste deel van de korpsen is te zien in de Showparade, die tussen 18.00 en 19.00 uur door het centrum van Leeuwarden trekt. Ook hebben Advendo, Jong Advendo, Takostu en Pasveer hun inbreng in het slotspektakel, waaraan ook Elske DeWall, Iris Kroes, De Bazuin Oenkerk, Fuse, Soli Brass en vele andere meedoen.

  Grutsk vormt zo voor muziekliefhebbers het perfecte dagje uit, want alle evenementen en activiteiten zijn helemaal gratis. Alle informatie is te vinden op www.grutsk.fr.