Home WMC Mars- en showwedstrijden Dag 3

  WMC Mars- en showwedstrijden Dag 3

  819
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 29/07/2022
  13:30 - 21:30

  Locatie
  Parkstad Limburg Stadion

  Categorie├źn


  De Championship Division is voor bands die de uitdaging aankunnen en aan willen gaan om op het allerhoogste niveau de competitie aan te gaan met gelijken. Vanuit deze divisie zal dan ook logischerwijze de WMC Wereldkampioen Show worden gekroond. Hier doet alleen de top van de internationale en nationale showbands aan mee.

  Deze bands hebben doorgaans de meest ervaren staf en (inter)nationaal gerenommeerde ontwerpers, alsmede uitstekend opgeleide leden. De bands leggen de lat hoog bij elke wedstrijd waaraan ze deelnemen. Met hun onderscheidende stijlen en hoge niveau worden ze vaak gezien als de toppers in de internationale marching band community. De top 20 van de World Division van de vorige WMC-edities zou je in deze divisie verwachten, maar zeker niet allemaal.

  Prelims en Finals

  Voor bands die deelnemen in de Championship Division heeft WMC voor het eerst Prelims en Finals ingericht. Er kunnen maximaal 18 bands deelnemen in de Championship Division Prelims. Deze bands strijden op vrijdag 29 juli 2022 in de prelims (voorronde) voor een plaats in de finale, de zogenaamde Finals, die op zondag 31 juli 2022 zal plaatsvinden. De 12 hoogstgeplaatste bands strijden in de Finals om de WMC-wereldtitel show. Nummer 13, 14 en 15 krijgen de gelegenheid op zaterdag 30 juli in de World Division Show in competitie te gaan.

  Voor het eerst in de geschiedenis van het WMC strijdt de internationale top uit de showwereld om een felbegeerde plek in de top 12 van de Preliminary Final. Echte liefhebbers van Show willen deze competitie op het allerhoogste niveau dan ook zeker niet missen.

  20:55 uur

  Resultaten Championship Division

  TICKETS