Home Mars- en Showwedstrijden Hamont (dag 1)

  Mars- en Showwedstrijden Hamont (dag 1)

  665
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 19/05/2024
  13:00 - 18:00

  Locatie
  Marktplein

  Categorieën


  Programma
  Het volledige programma van deze dag is terug te vinden op de website van de internationale mars- en showwedstrijden lage landen Hamont

  Show, mars, competitie én verbroedering
  In het pinksterweekend van zondag 19 en maandag 20 mei 2024 is Hamont de ontmoetingsplaats voor een dertigtal geselecteerde muziek- en showgezelschappen. In een unieke sfeer van verbroedering en competitie strijden zij voor de titel ‘Kampioen der Lage Landen’ en tevens voor de hoogste onderscheiding : de trofee ‘André Rijcken’, genoemd naar de stichter van de Mars- en Showwedstrijden. Op zaterdagavond vindt op het marktplein de Internationale Taptoe plaats. Zowel zondag als maandag zijn er een 20-tal optredens voor een internationale jury. De verschillende korpsen zijn ingedeeld in twee afdelingen: de hogere en de middelbare afdeling. Bovendien is er telkens een onderverdeling in vier disciplines: mars, marsparade, show en concert. De optredens verlopen telkens in reeksen van 3 tot 5 korpsen. Na de presentatie van een reeks aan het publiek, treedt elk korps aan voor het jury-optreden.

  Gratis inkom
  Zowel op zondag als op maandag kan u gratis van de wedstrijden komen genieten, kom dus gerust de korpsen aanmoedigen.

  Aanvang
  De wedstrijden starten op zondag om 13u00 en op maandag om 13u30.

  Proclamatie
  Omstreeks 17u30-18u00 volgt de opstelling voor de proclamatie, waarbij alle deelnemende korpsen in een feestelijke stoet nogmaals over het wedstrijdterrein marcheren. Even later worden dan de uitslagen bekend gemaakt tijdens de proclamatie op het Marktplein.

  Topkorpsen op zondag én maandag
  Net zoals de voorbije jaren zullen ongetwijfeld weer een heel aantal topkorpsen zich in Hamont ten beste geven. Zodra de inschrijvingen definitief afsluiten, zullen de deelnemende korpsen bekend gemaakt worden via deze website.

  1500 comfortabele zitplaatsen
  We vermelden nog dat het Hamontse Marktplein dit jaar weer tot een waar openluchttheater zal omgebouwd zijn. Uiteraard zullen de talrijke gezellige eet- en drinkterrasjes niet ontbreken. Gedurende het gehele pinksterweekend(zowel tijdens de Internationale Taptoe als de Wedstrijden) zijn er bovendien tribunes opgesteld die dit jaar 1500 kuipzetels tellen. Op enkele plaatsen na zijn deze comfortabele tribunes voor iedereen toegankelijk, onder het motto: zolang de voorraad strekt!

  Laat de boodschap in ieder geval duidelijk zijn: de 31ste Internationale Mars- en Showwedstrijden mag u dit jaar niet aan u laten voorbij gaan. De unieke sfeer én vooral de sublieme kwaliteit van dit jaar beloven een voortreffelijk en onvergetelijk muzikaal weekend.