Home NK Mars en Show Hasselt

  NK Mars en Show Hasselt

  419
  0
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 17/06/2023
  12:30 - 17:00

  Locatie
  Sportpark ’t Hoensbroek

  Categorieën


  Op 17 juni aanstaande organiseert de doelgroep Show, Mars, Percussie (SMP) van de KNMO in Hasselt het NK Mars en Show. Om 12.30 uur staat de eerste deelnemer op het veld van Sportpark ’t Hoensbroek aan de Burgemeester Malcorpslaan 5 in Hasselt.

  Na enkele jaren van afwezigheid zal op 17 juni het Nederlands Kampioenschap Mars worden gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap Show. Zowel het kernteam van de doelgroep, die tekent voor de organisatie, als de 8 deelnemende verenigingen zijn er klaar voor.

  In de Starklasse Mars komt St. Cecilia uit Zegge uit. Daarna is het de beurt aan Concordia uit Overdinkel; Pasveer korps uit Leeuwarden; Drumband Hasselts fanfare uit Hasselt en Excelsior uit Losser die allen deelnemen aan het onderdeel Mars in de Championshipklasse.

  De doelgroep SMP heeft het voor de deelnemers aan het onderdeel mars interessant gemaakt om mee te doen aan het onderdeel Mars door het mogelijk te maken dat de bands hun WMC-mars kunnen brengen in Hasselt. Hiervoor worden er twee parcoursen gelegd namelijk het parcours volgens het Nationaal reglement Mars van de KNMO en het WMC Marsparcours. De deelnemer geeft tevoren aan welk parcours gelopen wordt.

  Op het onderdeel Show komen 3 deelnemers uit. Uit de gemeente Waadhoeke (FR) neemt Door Samenwerking Groot (DSG), een fusie van 3 verenigingen uit Friesland, het in de Starklasse op tegen Beatrix uit Hilversum. Voor DSG is dit de eerste keer dat zij deelnemen aan een wedstrijd omdat zij in deze samenstelling sinds 1 januari dit jaar als vereniging bestaan. Ook Beatrix zal na vele jaren afwezig geweest te zijn op een NK weer deelnemen. Jubal uit Dordrecht komt uit in de Championshipklasse Show.

  Het Kamper Trompetterkorps (KTK) zal een gastoptreden verzorgen.

  Toegangsprijs is € 10,- voor een zitplaats en € 5,- voor een staanplaats (Jeugd tot 12 jaar: € 5,-).

  De doelgroep SMP en de deelnemers hopen veel toeschouwers/supporters en zullen er alles aan doen om van het NK een mooie en leerzame dag te maken voor de deelnemers.